"FlevoMeer Bibliotheek wil parttimers ontslaan"

FLEVOLAND
Vakbond CNV is bezorgd over een reorganisatieplan van de FlevoMeer Bibliotheek. De directie van de bibliotheek wil de komende jaren op een andere manier gaan werken.

Tijdens een presentatie van die plannen hebben vakbondsleden gehoord dat in de nieuwe opzet geen plaats meer is voor medewerkers met een contract van 15 uur of minder. In plaats daarvan zou de bibliotheek meer managers willen aanstellen.

Het CNV spreekt van een opmerkelijke situatie. Volgens de bond mogen werkgevers medewerkers niet op basis van hun aantal contracturen ontslaan. Voor ontslag bij boventalligheid gelden volgens het CNV strenge regels van het UWV. Er moet dan naar het volledige personeelsbestand worden gekeken.

Directeur Jan Gommer van de bibliotheek ontkent dat parttimers worden ontslagen. Hij wil een herschikking van het personeel. Wanneer medewerkers straks boventallig verklaard worden, hoeft dat volgens hem niet automatisch te leiden tot ontslag. Gommer zegt dat dit jaar sowieso niemand zijn baan kwijtraakt, omdat in de begroting het aantal personeelsleden voor alle vestigingen al is vastgesteld.

reacties (5)

 • gj

   

  Geen capabele manager die Gommer die hoort als eerste op te stappen met z'n verhaal de hoger opgeleiden kunnen blijven de bieb heeft altijd goed gefunctioneerd en minder dan 15 uur er uit je zal maar net van die uren afhankelijk zijn de komende jaren zullen er mensen zijn die afvloeien dan is het probleem opgelost

  reageer
 • Floris

   

  De Biebs worden overbodig. Alles is of wordt digitaal! De nieuwe managers zijn helemaal niet nodig, dat is proberen een gestrande potvis proberen te laten vliegen! Gewoon de Biebs netjes afslanken en over een paar jaar de huidige boeken schenken aan scholen en verzorgingscentra!

  reageer
 • Antje Ha

   

  Dwaze perceptie. Geeft vooral uw baantje niet op. U krijgt niets anders meer. Uw werkgever zit ook al te kijken om u te lozen.

 • Nastradamus

   

  Gommer bezigt dezelfde taal als ons kabinet "we moeten bezuinigen maar het kost geen banen" vervolgens worden er hele gezinnen geruïneerd en uit elkaar gerukt. maar het management blijft buiten schot en dat nu zijn juist de mensen welke het eerst de laan uit moeten worden gestuurd, zij hebben veelal geen duidelijke meerwaarde voor een onderneming zijn duur en te hoog opgeleid, managers komen uit een tijd dat er overal geld voor was en dat is nu met de tweede recessie op rij niet meer te behappen.

  reageer
 • Dirk2

   

  Is de heer Gommer nu gewoon niet capabel voor zijn rol of speelt hij een spel. Heel vreemd. Wel moeten bezuinigen op personeelskosten, maar de huidige formatie past in de begroting???? Dan is er dus werkgarantie voor deze mensen? Wees gewoon eerlijk en zeg hoe het echt zit!

  reageer
 • Kees

   

  Volgens mij is het vrij helder. De begroting van dit jaar is op orde. Dus voor dit jaar hoeft er geen formatie weg. In de toekomst is dat blijkbaar wel nodig om de begroting op orde te blijven houden. Dat hoeft niet met ontslagen. Misschien worden er contracten niet verlengd (dat is officieel geen ontslag) of worden mensen die zelf ander werk vinden of met pensioen gaan niet vervangen.

 • P. Daalemmer

   

  Een manager is van alle markten thuis, daar kun je er niet genoeg van hebben!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert