Weinig belangstelling voor bijeenkomst profiel burgemeester

LELYSTAD
Een speciale bijeenkomst bedoeld voor inwoners van Lelystad om te praten over het profiel van de nieuwe burgemeester trok woensdagavond weinig belangstellenden. In totaal waren er 30 mensen aanwezig. Het merendeel was politicus.

Toch is voorzitter Evert Marseille van de vertrouwenscommissie niet teleurgesteld over de magere opkomst. Volgens hem hebben al een paar duizend mensen via internet te kennen gegeven waar de nieuwe burgemeester van de stad aan moet voldoen.

De vertrouwenscommissie zal de komende tijd de uiteindelijke profielschets samenstellen. Een voordracht verwacht de commissie in mei. Burgemeester Margreet Horselenberg stopt op 1 september.

reacties (11)

 • Aad

   

  Men denkt zeker dat je een burgemeester op maat kunt bestellen. Alsof je in de autoshowroom accessoires bij bestelt of laat vallen.Als de ideale persoon gevonden is,kan of wil hij of zij niet! Zelf heb ik om er vanaf te zijn de enquête snel neutraal in gevuld (allemaal het vierde balletje rechts) om er vanaf te zijn,het ding bleef maar opduiken op mijn telefoon.

  reageer
 • Sam

   

  Je kent de procedure dus blijkbaar helemaal niet

  reageer
 • Barbara

   

  Zoethoudertjes, voor publiek dat nog niet weet hoe de dingen in elkaar steken, en vooral hoe dat niet zal veranderen. Er komt geen tijd voor een gekozen burgemeester, zij kijken wel uit! Dan zou je zo iemand persoonlijk verantwoordelijk moeten kunnen stellen voor zijn/haar daden en dat zal niet gebeuren. Daar houdt b.v strakjes een CvK strenger toezicht op?

  reageer
 • .\/\/.

   

  Dan moet je verder ook niet mopperen natuurlijk. Op de wal drommen de stuurlui samen, zoals gebruikelijk.

  reageer
 • Dirk2

   

  Volgens mij is het uiteindelijk Leen Verbeek die de keuze maakt! Lekker democratisch allemaal. De burger mag ook meepraten....meebeslissen nooit. Onze verborgen dictatuur noemt men dat.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • KC

   

  Uw weet niet hoeveel mensen via het internet hebben gestemd.

  reageer
 • Joop

   

  Alsof wij burgers iets in te brengen hebben. De juiste connecties en politieke Europa zullen als altijd bepalen wie dat baantje krijgt na een schijnvertoning met sollicitaties.

  reageer
 • Julia

   

  Omdat de tijd rijp is voor een gekozen burgemeester en niet een benoemde!!! Daarom is men heden ten dage niet meer geïnteresseerd in die eenheidsworsten die klakkeloos alles uitvoeren wat den haag opdraagt.

  reageer
 • ABS

   

  Wellicht is de burger al te vaak niet serieus genomen door de raad. Waarom dan naast het online reageren ook nog je vrije tijd opofferen?

  reageer
 • Barbara

   

  Meedenken en meepraten lijkt leuk en aardig, maar invloed krijgen komt daar zelden of nooit uit voort. Dat is toch niks nieuws?

  reageer
 • Lelystedelinge

   

  En straks maar weer klagen als de nieuwe burgemeester er is. Niet mee willen praten en beslissen maar achteraf wel zeuren, typisch lelystedelingen

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert