Hond ernstig gewond na aanval andere hond

ALMERE
Charina Schimmel uit Almere is op zoek naar de hond die haar Amerikaanse Stafford heeft aangevallen. De Almeerse liep 's avonds in de Ambachtsmark nabij de Albert Heijn toen Bonie plots werd aangevallen door een andere hond. Bijtwonden, gescheurde zenuwen en een botbreuk waren het gevolg.

Via Facebook probeert de Almeerse te achterhalen wie de eigenaar is van de agressieve hond. Volgens haar deed hij te weinig om de aanvallende hond tegen te houden. Haar Facebookbericht is inmiddels honderden keren gedeeld. Mensen uit Almere Haven die reageren, zeggen iets dergelijks ook te hebben meegemaakt.

Charina Schimmel wil met haar actie ook anderen waarschuwen, want wat haar is overkomen kan nu iedereen gebeuren. Bonie zit nog aan de medicijnen maar maakt het naar omstandigheden goed.

reacties (17)

 • Kansloos

   

  Meest zinloze wat ik vandaag gehoort heb

  reageer
 • Danny

   

  Mensen met vooroordelen of Staffords zijn er genoeg. Helaas vergeten ze dat het niet aan de hond ligt. Er zijn plekken waar honden los mogen. Als jouw hond niet met andere honden kan ga dan niet naar zo'n plek ook al hou je jouw hond aan de lijn. Het geen dat in Nederland zou moeten worden verplicht is een honden cursus en dan wel een waar er ook aandacht is voor de baas want daar ligt vaak het probleem. Vaak zijn het kleine honden die uit vallen naar andere honden. Mensen denken vaak ik neem een kleine hond dat is lekker makkelijk, maar doen dan niets aan opvoeding. Staffords zijn lieve en trouwe honden. Deze hebben wel genoeg beweging nodig en een goede opvoeding.

  reageer
 • Hondenliefhebber

   

  Ik hoor veel over soorten honden en aanlijn plicht. Beide ben ik tegen. Ik ben wel voor een diploma voor zowel bezitter als hond. Teveel mensen nemen een hond die geen tijd of kennis hebben om een hond op te voeden. Eerst bewijzen dat je je hond kan opvoeden en daarna echt opvoeden. Een goed opgevoede hond hoeft echt niet aangelijnd. Ik lijn liever sommige baasjes aan.

  reageer
 • Democraten mogen ze van mij ook verbieden, wat een zinloze opmerking is dit weer van je.

  reageer
 • Joke

   

  Het aller liefste hondje dat ik ooit heb mogen meemaken is wel mijn staffortje beste Jerome!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jeroen

   

  Iedere hond kan inderdaad agressief opgevoed worden, het verschil zit hem in de schade die zo'n beest aan kan richten. De schade die een hond met "klemkaak" aanricht is in veel gevallen dodelijk, en dat zul je bij een golden retriever niet gauw zien. Fokverbod voor die beesten, en gauw!

  reageer
 • .\/\/.

   

  Ik ben een democraat in hart en nieren, maar hier wordt de verleiding wel erg groot om te zeggen dat honden maar beter gewoon verboden kunnen worden. Dat geneuzel over wie de schuld heeft, wie zijn hond wel of niet aan moet lijnen. Weg ermee!

  reageer
 • Stafford

   

  Elke hond kan agressief worden op gevoed. Staffords zijn hele lieve honden. Altijd die discussie over die lieve beesten. Maakt niet uit welk ras je heb het maakt uit hoe de hond opvoed.!

  reageer
 • markp

   

  Ik zou wel meer willen weten over de omstandigheden, liepen beide honden aangelijnd? zo niet welke liep los. als 1 van beide honden los liep is die verantwoordelijk. maar al te vaak gebeurt het dat ik met mijn hond (herder) loop die altijd aangelijnd is en met gele band loop lastig gevallen wordt door los lopende honden die dan ook nog ondanks vaak schreeuwende eigenaar niet luisteren en toch mijn hond te dicht benaderen. is het dan mijn verantwoording als mijn hond de andere hond bijt? mensen moeten honden onder controle hebben, aangelijnd anders geen hond.

  reageer
 • Zeewolde

   

  Natuurlijk reflex van zo'n dier, dat kun je hem nog niet eens kwalijk nemen. Het is en blijven dieren.

  reageer
 • marijke

   

  Wat een onzin reactie. Het zijn trouwens geen honden maar honden. Ook een Stefferd is een lieve hond. De baasjes moeten de honden goed opvoeden, dan is er niets aan de hand.

  reageer
 • A.donde

   

  Waar in Almere-Haven?

  reageer
 • Yvonne

   

  Een beetje pepperspray had veel leed kunnen voorkomen, maar ja dat wordt gezien als een wapen en dat mag dan weer niet ons tolerante landje! In Duitsland is het wel toegestaan indien er een vermelding op staat dat het tegen agressieve dieren is. Dat moet toch hier ook kunnen? En als je daarmee je ook tegen een aanrander kan verdedigen is dat ook mooi meegenomen!

  reageer
 • Renée

   

  Hetzelfde is ons overkomen in Stedenwijk_Noord. Ons logé-hondje liep keurig aan de lijn, 2 Steffords liepen los en grepen ons hondje. De 2 jongens die bij de Steffords hoorden deden niet veel. Om een lang verhaal kort te houden: wij zaten 's nachts om 12 uur bij de dierenarts, hondje is er gelukkig goed vanaf gekomen en van de eigenaren van de Steffords niets meer gehoord natuurlijk!

  reageer
 • Dnz.

   

  Ik snap overigens niet dat mensen het risico durfen nemen om een American Stafford te nemen. Dit keer het slachtoffer, maar een volgende keer? Ben benieuwd wat voor hond de dader was... Keihard verbieden. Deze hinden zijn zeer bovenmatig present in de statistieken van incidenten. Gebeurt u natuurlijk niet, uw hind is de allerliefste... Dat dachten veel andere mensen ook over hun homd totdat.....

  reageer
 • Koos

   

  Honden moeten gewoon aan de lijn. Hier moet echt door de gemeente meer op toegezien worden. Mensen laten te vaak hun hond los lopen, terwijl andere honden, die wel aangelijnd zin, worden aangevallen. Honden aan de lijn mensen!

  reageer
 • Lia de Wit

   

  Charina ik hoop van harte dat de eigenaar zich meld of dat andere mensen misschien iets weten of iets gezien hebben. Jammer dat de beschrijving van de man in kwestie niet is opgenomen in het bericht van omroep Flevoland, zo ook niet wat voor een hond het was die jou Bonie heeft aangevallen. Bonie is een geweldige lieve hond, dat heb ik mogen ervaren voor mijn eigen voordeur. Ik spreek de hoop uit dat Bonie gauw weer helemaal hersteld is en dat hij weer het vertrouwen terug mag krijgen. Ik wens jullie beide sterkte toe.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert