Gemeente gaat drugspanden sneller sluiten

LELYSTAD
De gemeente Lelystad gaat harder optreden tegen inwoners van de stad die zich bezig houden met de teelt, fabricage en handel van soft- en harddrugs. De invoering van dit zogenoemde Damoclesbeleid vloeit voort uit afspraken die vorig jaar werden gemaakt met het Openbaar Ministerie, politie, verhuurders en elektriciteitsleveranciers.

De politie en het Openbaar Ministerie hebben niet de mogelijkheid te voorkomen dat een woning of gebouw gebruikt wordt voor hennepteelt en drugshandel. Een burgemeester heeft die bevoegdheid wel. Als is vastgesteld dat in een pand met drugs wordt gewerkt, kan de gemeente overgaan tot sluiting.

Als iemand voor de eerste keer betrapt wordt op een wietplantage volgt een waarschuwing. Maar als het om grote hoeveelheden drugs gaat of duidelijk is dat het niet een eenmalige overtreding is, kan de burgemeester het pand toch sluiten.

Bij een tweede keer volgt sowieso sluiting. Ook als er sprake is van harddrugs treedt de burgemeester meteen op. De gemeente wil met de maatregel overlast van drugspanden terugdringen.

reacties (6)

 • Dr.Jake

   

  Vergeet bovendien niet(en dat is ook via de media bekend) dat 80% van de wietteelt hier in NL naar het buitenland gaat en dus blijf je die illegale plantages houden.

  reageer
 • Dr.Jake

   

  Dus met andere woorden door legalisering van de wietteelt los je niks op. Je verhoogd allen de prijs naar (of zelfs boven) de goudprijs per gram voor de uiteindelijke consument.

  reageer
 • Dr.Jake

   

  Als coffeshops gedwongen worden (alleen) gelegaliseerde gekweekte wiet de verkopen resp. in te kopen gaan ze falliet want de 'legale teler' zal dan zijn gemmakte kosten energie/stroom!!huur, personeel(om te knippen bv.),winstbelasting!!! enz doorberekenen in de prijs. Hierdoor zal de zo stijgen dat de verkoopprijs die coffeshops moeten gaan rekenen verdubbelt en dan komen/kopen er geen klanten meer. Die gaan dan liever weer illegaal en dus meer overlast en dan binnenkort nog meer als geen cofeeshops meer zijn. Dus Limburgse extra overlast taferelen zoals bij de invoering van de wietpas. Bovendien verkopen coffeeshops ook hasj: en dat us internationale drugshandel/-smokkel (veelal uit Marokko). Hoe wil je dit oplossen / legaliseren ? Plus nog eens 21% btw omdat men nu de telers/kwekersprijs kan checken/achterhalen.

  reageer
 • Knielus

   

  Prima ! Dat volk wat de samenleving vervuilt keihard aanpakken en verplicht te werk stellen en tevens tot de laatste cent alle gemaakte kosten terug laten betalen. Geen zielig gedoe accepteren als ze plots niks kunnen en hebben wat hun wel door de advocaten ingefluisterd wordt.

  reageer
 • inwoonster

   

  Zou handig zijn als ze dan eens onaangekondigd binnen vallen! Hier al jaren overlast maar komen aangekondigd langs, goh wat raar sat er dan niets is.......

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • KC

   

  Legaliseer nu eens de wietteelt in gecontroleerde kwekers. De achterdeur opheffen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert