Straatpraat: koopt u ook een elektrische auto?

ALMERE
Het aantal elektrische auto's en hybrides in Nederland is de afgelopen jaren verdubbeld. Het aantal laadpalen is echter gelijk gebleven. En dat terwijl de verwachting is dat steeds meer mensen gaan kiezen voor een elektrische auto of een hybride.

Bent u van plan om in de toekomst een elektrische auto aan te schaffen? Deze vraag stelden we donderdag aan voorbijgangers in Almere Buiten.

reacties (5)

 • Rick

   

  Rij nu een jaar elektrisch op groene energie. Geen leasebak maar een tweedehands auto van nog geen 10-duizend euro. De fossiele brandstoffen raken op, wat is jouw alternatief?

  reageer
 • Dick

   

  Electrisch rijden is helemaal niet zo schoon als wordt gepropageerd. Bij de fabricage van accu's komt heel veel meer CO2 vrij dan bij de fabricage van een benzinemotor. Zelfs zoveel meer dat je, als je van "Cradle to Grave" rekent 5 BMW 5-series kunt rijden tegen 1 hybryde auto. Maar dat verzwijgen de milieuhippies zeer zorgvuldig. Daarbij komt nog dat een 100% electrische auto meer uitstoot veroorzaakt bij het laden dan een benzine of diesel op het gelijke traject. Wat namelijk vergeten wordt is dat electriciteit opwekken voor het opladen veel meer CO2 oplevert dan dat ritje met de verbrandingsmotor.

  reageer
 • Jan R. Bakker

   

  De capaciteit van het net is nog bij lange na niet toereikend om stroom te leveren voor het op grote schaal elektrisch rijden. Om dat aan te passen moet eerst het hele land op de schop. Op de parkeerplaats van een AH zijn 2, gratis, laadpunten: zie daar maar zelden een PHEV o.i.d. zich aan laven....... Is waarschijnlijk teveel werk voor die lage bijtelling leasers, de werkgever betaalt de benzine toch wel.

  reageer
 • jan

   

  rij graag zwaar gesubsidieerd, maar kan dit type nog niet betalen van mijn uitkering, is toch alleen voor rijken en lease rijders.

  reageer
 • sterk

   

  Ik wacht wel tot de auto op waterstof op de markt komt. Al dat elektrische gedoe met accu,s, lijkt mij ook niet zo milieu bewust. Wat te doen met de versleten accu,s ??

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert