Start werkzaamheden verdubbeling Waterlandseweg

ALMERE
De voorbereidende werkzaamheden voor de verdubbeling van de Waterlandsweg in Almere gaan volgende week van start. Vanaf maandag worden er bomen gekapt in het gebied tussen de Lange Wetering en stadslandgoed de Kemphaan.

De kap is nodig om leidingen te kunnen verleggen. De bomen komen later wel weer terug in het straatbeeld. Tussen de nieuwe rijbanen van de Waterlandseweg komt namelijk een groenstrook.

Volgens een woordvoerder van de provincie is er vooralsnog geen hinder voor het verkeer. In februari of maart is er een informatiebijeenkomst over de werkzaamheden. Naar verwachting kan het verkeer eind 2017 over de vernieuwde Waterlandseweg rijden.

reacties (3)

 • SJP

   

  Laat ze het stuk weg tussen de A27 en de Nijkerkerweg eerst maar eens verdubbelen, dit is het drukste gedeelte...

  reageer
 • Fritz

   

  Raar verhaal. De bomen worden gekapt om er leidingen te kunnen aanleggen. De bomen worden later tussen de beide rijstroken geplaatst in de groenstrook tussen de beide rijbanen. Mijn oplossing is om de bomen te laten staan en de leidingen tussen beide rijstroken aan te leggen. Misschien dat ik wel te simpel denk maar waarom zou je überhaupt bomen willen plaatsen tussen beide rijstroken? Alleen maar overlast van bladeren afvallende takken etc..

  reageer
 • De ingenieur

   

  Die Frits, hij zal het zonder enige opleiding of projectkennis even zeggen hoe het had gemoeten.

 • .\/\/.

   

  Toch vreemd dat ze jou niet van meet af aan bij het project betrokken hebben. Terwijl het van achter een toetsenbord toch een koud kunstje is.

 • Michel

   

  Het gaat om het verleggen van leidingen niet om het aanleggen van leidingen. Verder zal dit een goede verbetering zijn voor de verbetring van de verkeersveiligheid.

 • KC

   

  Mooi werk van de provincie Flevoland en er zullen door deze verdubbeling minder frontale botsingen voordoen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert