Bewoners Oosterwold mogen zelf straatnaam kiezen

ALMERE
Bewoners van de nieuwe wijk Oosterwold in Almere mogen zelf hun straatnaam kiezen. Een motie hierover van Leefbaar Almere is donderdagavond tijdens de Politieke Markt aangenomen. Alleen de PVV stemde tegen omdat de partij de motie overbodig vindt.

In Oosterwold komen 15.000 woningen die door de bewoners zelf worden gebouwd. Daarnaast realiseren zij zelf zaken als riolering en bestrating in het gebied. Volgens Leefbaar Almere kunnen bewoners daardoor tot in het extreme het gebied zelf inrichten. Daardoor verwacht de partij dat de wijk echt 'hun kindje' wordt en volgens goed gebruik 'geven ouders hun kind een naam'.

Er hebben zich tot nu toe zo'n 200 geïnteresseerden aangemeld voor het nieuwbouwproject.

reacties (4)

 • Fred

   

  Beste kom maar eens kijken over een jaartje........

  reageer
 • ron

   

  200 op 15.000 hoe moet ik dat zien ? of 200 op een heel ander getal ? zelf riolering en bestrating .... ik ben benieuwd hoe dat gaat uitpakken .. tis maar wat je hobby is ... tis voor mij mijn vak maar ik zou toch niet graag hier met anderen buren een gesprek over willen hebben ... lijkt mij nogal veel onnodige kans op beginnende frustraties al voordat je er woont ... geen belangstelling voor dit soort gefröbel.

  reageer
 • Frenky

   

  Eigen straat naam kiezen of niet ze moeten er wel eerst goed over nadenken wat ze willen.

  reageer
 • Gerrit

   

  Zal daar een mooi rommeltje worden, zal de speeltuin van Almere worden

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert