FNV Zorg en thuishulpen werven bezwaarmakers

NOORDOOSTPOLDER
Vakbond FNV Zorg en professionele thuishulpen gaan ouderen en patiënten werven om rechtszaken te beginnen tegen de gemeenten Urk en Noordoostpolder. Het gaat om inwoners die minder uren thuiszorg hebben gekregen of deze zelf moeten betalen.

De thuishulpen van Zorggroep Oude en Nieuwe land gaan bij hun cliënten langs om ze een machtiging te laten tekenen. Met een rechtszaak, gesteund door gebruikers van de thuiszorg, wil FNV dat de gemeenten hun beleid aanpassen.

Op een informatie-avond in het Overijsselse Steenwijk kregen de thuishulpen uitleg over de actie. FNV Zorg ziet de rechtszaak positief tegemoet. In andere gemeenten heeft de vakbond soortgelijke acties met succes gevoerd.

reacties (2)

 • Rinus

   

  Gaat de FNV dan ook een rechtzaak voeren tegen de Rijksoverheid om de gemeenten meer geld te geven?

  reageer
 • Met andermans veren pronken.

   

  Belangrijk om te weten dat de SP Noordoostpolder vanaf het begin deze problematiek in kaart heeft gebracht. En zeker niet onbelangrijk deze vrij late actie van de vakbond wordt door de SP Noordoostpolder al enige tijd uitgevoerd. In alle redelijkheid hierin had men als vakbond veel eerder deze stappen kunnen maken.De medewerkers werden al enige tijd met geheime praat sessies toe gesproken .

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert