Nog veel vragen over herinrichting Redeplein

DRONTEN
Het college van burgemeester en wethouders in Dronten kan nog niet aan de slag met de herinrichting van het Redeplein. Dat bleek donderdagavond tijdens een vergadering op het gemeentehuis.

Het college wil 465.000 euro uittrekken voor de aanleg van een zitgelegenheid, een waterpartij, meer groen en sfeerverlichting. Een bouwteam met daarin de gemeente, een aannemer en een architect moet daar een definitief plan voor maken.

De gemeenteraad wil daar nog geen toestemming voor geven. Veel partijen vinden de voorstellen nog te onduidelijk. Ook zijn er zorgen over de mogelijkheden van de raad om het uiteindelijke plan tussentijds aan te kunnen passen.

reacties (5)

 • Aat de jonge

   

  Maar die fontein gaat er gewoon komen! Geneuzel over een paar ton. U sponsort gewoon mee of u nu wil of niet

  reageer
 • kees d.

   

  Laat het plein zoals het is en kleed de broodnodige zorg aan!

  reageer
 • Ik

   

  Als ze het plein zo laten hebben ze dus 465.000 euro over voor de zorg. Of voor betaling van alle blunders vd gemeente.

  reageer
 • Johan

   

  Waarom 465k uitgeven aan de renovatie van het plein? Het plein wordt nu alleen gebruikt voor de weekmarkt, kermis en Meerpaaldagen. Men wil het plein aanpakken met zitgelegenheden, een waterpartij, groen en sfeerverlichting. Zitgelegenheden zijn er al zat bij de horeca rond het plein, als ze meer willen dan moeten ze maar meebetalen, maar de meeste zijn nu al te lui om een paar extra tafeltjes/stoelen te plaatsen. Een waterpartij heeft niemand wat aan, in het ruim hebben we al jaren een fontein, het enige leuke daaraan is als de studenten daar een pak waspoeder in hebben gegooid, de rest van het jaar is het een sta-in-de-weg. Op groen zit niemand te wachten als ze naar het centrum komen, voor groen gaan ze wel naar het Wisentbos of naar het dierenpark. Sfeerverlichting? In de zomer heb je het niet nodig en in de donkere dagen wil je zo veel mogelijk licht, de sfeer zoek je thuis of bij vrienden. Kortom de zogenaamde verbeteringen, zijn geen verbeteringen maar een kostenpost! En dan hebben we het nog niet over de jaarlijkse extra onderhoudskosten gehad! kortom laat het maar gewoon zo!

  reageer
 • Richard

   

  Te banaal voor woorden, allerlei dure onderzoeken en enquêtes en dan nog niet met een concreet plan kunnen komen, maar wel graag een zak geld! Zo werkt het niet meer CDA, ook niet in de politiek!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert