PVV wil opheldering over aanrandingen door asielzoekers

ALMERE
De PVV in Almere heeft schriftelijke vragen gesteld naar aanleiding van een artikel in NRC Next. Deze krant schrijft vrijdagochtend dat bewoners van het azc in Almere vorig jaar september niet twee maar vier meisjes zouden hebben aangerand. De krant baseert zich op gesprekken met ouders.

De PVV wil van burgemeester en wethouders weten wat er klopt van het artikel. Ook vraagt de partij opnieuw aan het college of het klopt dat de politie slachtoffers van aanranding soms afraadt om aangifte te doen. Het college antwoordde eerder op die vraag dat slachtoffers altijd aangifte kunnen doen.

Politieke Partij VNL heeft inmiddels Kamervragen gesteld naar aanleiding van het artikel in NRC Next. De partij van Joram van Klaveren en Louis Bontes wil van de minister van Veiligheid en Justitie ook landelijke cijfers over het aantal aanrandingen door asielzoekers.

In de zaak waarbij de slachtoffers wel aangifte hebben gedaan, worden vier bewoners van het azc Almere verdacht. De mannen zouden twee vrouwen van 18 en 20 jaar in de nacht van zaterdag 26 op zondag 27 september in de Herbergsteeg hebben aangerand. De rechtbank bevestigt dat in deze zaak twee mannen van 18 en 20 jaar op 9 februari voor de rechter in Lelystad moeten verschijnen.

reacties (18)

 • ron

   

  de kunst van zaken aan elkaar verbinden .... AJ heeft hiermee vast de Keulse zaak niet bedoeld .... en als ze dat niet bedoeld moet JIJ dat er niet van maken...

  reageer
 • Klaas

   

  Helemaal gelijk! We zijn allang geen democratie meer. Alleen nog maar stemvolk die belogen moet worden zodat politici 4 jaar lang kunnen doen wat ze willen! Met alle gevolgen van dien.

  reageer
 • Cees Dekker

   

  Zonet even een interview beluisterd op radio1kamerbreed. Met o.a. mevrouw Jorritsma, voormalig burgemeester van Almere. Het ging o.a. over de aanrandingen door asielzoekers/immigranten. Hierover zei mevrouw Jorritsma, citaat: "dingen die in de kern heel klein zijn, worden heel groot..". Dit zei ze naar aanleiding van de discussie over de invloed van politici en media over deze kwestie. Ik viel zowat van mijn stoel toen ik dit hoorde. In de ogen van deze dame zijn de recente Almeerse sexuele misbruiken, en vooral ook de Keulse kwestie (517 -of inmiddels wellicht meer- aangiftes) "heel klein". Wellicht iets voor Omroep Flevoland om deze dame, die toch een invloedrijke positie bekleedt, hierover eens aan de tand te voelen.

  reageer
 • Klaas

   

  Je komt hier naar toe omdat je vluchteling bent uit een oorlogsgebied en je wordt opgevangen op kosten van de lokale bevolking en als dank ga je hier vrouwen verkrachten en stelen? En sommige mensen geloven nog echt dat ze vluchten?

  reageer
 • grondstof

   

  Er zouden 4 bewoners van het azc verdacht worden, slechts 2 moeten er voor de rechter verschijnen lees ik hier. Worden de andere 2 op een ander tijdstip voor de rechter gebracht of gaan zij vrij uit vraag ik mij af.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jan

   

  Man man man, wat een flauwekul. Na wat er gebeurd in heel Europa met het gedrag van de immigranten, gewoon blijven ontkennen.. Typisch struisvogelpolitiek waar heel links Nederland zich al een hele tijd schuldig aan maakt. Ben je nu al vergeten dat de politiechefs in Duitsland niet eens wilde toegeven wie er verantwoordlijk waren voor alle aanrandingen? En dan met droge ogen beweren dat het allemaal meevalt zeker? Alleen maar om de PVV tegengas te kunnen geven? Daarvoor mag de waarheid onder het tapijt geveegd worden zeker?

  reageer
 • jan

   

  we moeten ons zelf maar beschermen het zou toch te gek zijn als mijn vrouw s,avonds niet mee naar buiten kan we blijven leven zoals we altijd doen en wie haar aanraakt moet dan maar op de blaren zitten daar komt het wel op neer

  reageer
 • .\/\/.

   

  95% van alle zedendelicten komt niet in de krant (lees ingezonden brief in Volkskrant van vandaag). Daar heb ik de PVV nooit over gehoord. Deze partij maakt zich bij uitstek schuldig aan selectieve verontwaardiging, omdat je daarmee in de peilingen zo lekker scoort.

  reageer
 • Erik

   

  Tijd voor een burgerwacht

  reageer
 • Jan

   

  Vreemd dat alleen de PVV zich hier druk over schijnt te maken. Of wordt dit nu gezien als populistisch gedrag? Het onder het kleed vegen van dit gedrag van zogenaamde vluchtelingen wordt onderhand een gewoonte van de heersende pluchezitters. Probleem is wel dat misdragend immigranten niet eens uitgzet kunnen worden. Misschien maar gewoon niemand meer binnenlaten? Want zo speel je natuurlijk Wilders in de kaart. Wanneer grijpen de regenten nu eens echt in, in plaats van dit allemaal maar af te doen als incidenten? En kom nu niet weer aan met, die mannen moeten worden opgevoed! Wat een onzin, dat gedrag verdwijnt echt niet omdat er een waarschuwend vingertje wordt opgestoken. Het zijn geen kinderen die iets stouts doen, ze weten echt wel waar ze mee bezig zijn. Ze hebben allemaal smartphones en zijn prima op de hoogte van alles.

  reageer
 • Dr.Jake

   

  Ik heb het persoonlijk meegemaakt. Een vriendin was aangerand op de Grote Markt en we hebben de politie gebeld. Die kwam heel laat ,gekukkig hadden we de dader met ons groepje vastgehouden en vooral de vrouwelijke politieagent(e?) heeft afgeraden om aangifte te doen omdat dat niet anonym kon en dus ook naam en adres van het slachtoffer in de aangifte kwam waardoor er mogelijk nog meer 'problemen' zouden komen als de dader of familie/vrienden(het was een marokaan die net weer iit de bajes en onder invloed was) even vrij was. Zo gebeurd zomer 2014.

  reageer
 • Arno

   

  Wat een belachelijke reactie, dat je vindt dat mensen uit oorlogsgebieden geholpen moeten worden, betekent nog niet dat je dit goedkeurt!

  reageer
 • almere

   

  alles zover als mogelijk onder het kleed vegen dat is wat alle linkse wegkijk partijen doen hier , en vooral blijven roepen dat er niks aan de hand is nee hoor een ding meteen uitzetten terug naar land van herkomst , geen verdere uitbreiding van het azc almere om verdere ellende te voorkomen

  reageer
 • ron

   

  en denk je dat dat ontraden niet voor zou komen als blanke Nederlanders de daders waren ? kom op, denk toch eerst na voor je dingen suggereert. De politie staat er eerder om 'bekend' dat ze juist niet blanken eerder oppakken.

  reageer
 • Flevoburger

   

  juist het "eufemistisch" gedrag van alle politiek correcte partijen en diverse organisaties geeft de club van Wilders een enorm draagvlak en zorgt voor een enorme maatschappelijke polarisatie......

  reageer
 • reaguurder

   

  Ik las dat de politie de aangifte van een van de vier ontraadde omdat dat dat te ingrijpend zou zijn. Wat een grap! En dan verbazen politici zich erover dat het draagvlak voor asielzoekers afneemt. Dat krijg je als je je eigen bevolking niet wenst te beschermen en dit onder de pet wil houden.

  reageer
 • Tsja

   

  Nou kom op Groen Links neen het op voor deze verkrachters.

  reageer
 • Brenda

   

  Voor de rechter, iedere asielzoeker die zich zo misdraagt moet het land uit, je komt hier naar toe dan hou je je ook aan onze regels, en blijf je van iedereen af

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert