Actie Kerkbalans letterlijk ingeluid

ALMERE
Annemarie Jorritsma heeft zaterdagmiddag om 12.00 uur de klokken van de Drieklank in Almere Buiten geluid. Hiermee startte de oud-burgemeester de actie Kerkbalans van de Rooms-Katholieke- en de Protestantse Kerk in Nederland.

De actie Kerkbalans wordt jaarlijks gehouden door kerken om een bijdrage te vragen aan hun leden. Op deze manier wordt aandacht gevraagd voor de maatschappelijke waarde van de kerk.

In vijftien verschillende steden werd om 12.00 uur door bekende Nederlanders of plaatsgenoten aan het klokkentouw getrokken. Doneren kan van 17 tot en met 31 januari.

reacties (5)

 • Kerkeloos

   

  Ik geloof al jaren niet meer in het instituut kerk! Heb mij er dik 30 jaar geleden al uit laten schrijven. Ik betaal niks om te kunnen geloven en zeker niet om diverse misbruiken te financieren.

  reageer
 • Jeroen Verschoor

   

  En als je een jaar niets geeft, dan komen ze enkele keren aan de deur (enkel om naar de donatie te vragen). Vervolgens wordt je gewoonweg uitgeschreven (eigen ervaring).

  reageer
 • Manna

   

  Uw donatie wordt na 31 Januari niet meer geaccepteerd. Annemarie heft haar hooft naar boven en houd haar mond wijd open in de verwachting dat er vanzelf wat euro centen naar beneden vallen.

  reageer
 • Frenky

   

  Laten ze mij als homoseksuele man eerst maar eens als een gelijke behandelen !!

  reageer
 • almere

   

  en hoeveel heeft annie hier mee verdient ?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert