Wens samenvoeging antieke landbouwmachines

ALMERE
In een loods in Almere moet een expositie komen met oude landbouwmachines die gebruikt zijn bij de ontginning van Flevoland. Dat wil de Almeerse stichting Behoud Oude Technieken.

De stichting BOT heeft een grote collectie agrarische machines en gereedschappen opgeslagen in de loods aan de Von Draisweg. BOT wil nu gaan samenwerken met het museum Nieuw Land in Lelystad, waar ook veel antieke landbouwmachines staan. Volgens BOT ontstaat daardoor een unieke collectie van het cultureel erfgoed van Flevoland.

Binnenkort voeren BOT en Nieuw Land verdere gesprekken over een mogelijke samenwerking.

reacties (3)

 • willem profijt

   

  beste orginisatie,een mooi innisatief van u,ik wil wel eens weten waar die rupstrekker is gebleven merk hannomag op dit type heeft mijn vader de halve polder ontgonnen hij stond bij resterant de trekker bij trekkersveld in zeewolde!

  reageer
 • dirkkie

   

  Let maar op, Museum Nieuwland wordt helemaal afgebroken. De mevrouw Bouwmeester gaat haar vriendjes uit Almere helpen.

  reageer
 • Dirk2

   

  Er is een heel mooi MEC in Dronten! Wellicht is het verstandig daar eerst de aandacht aan te schenken!

  reageer
 • Ih

   

  Ik moest even 'Googelen' om inderdaad te constateren dat het museum blijkbaar 1x in de week open is. Mij volkomen onbekend en ik woon in Lelystad... Hoewel ik dit soort initiatieven een warm hart toedraag vraag ik mij nog steeds af of dit museum wel enige overlevingskans heeft en of het niet meer een uit de hand gelopen hobby van iemand is.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert