Beloning gouden tip slopers rolstoelschommel

URK • Za 16 januari 2016 | 11:34 • Zaterdag 16 januari 2016 | 11:34
Een Urker weldoener looft een beloning van 500 euro uit voor de tip die leidt naar degene die de rolstoelschommel in het Wilhelminapark op Urk heeft vernield. Dat bevestigt Heidi Hoekstra, de initiatiefneemster van de schommel. De weldoener zelf wil anoniem blijven.

Er is een stalen balk afgebroken en er zijn gasveren stuk waardoor kinderen in een rolstoel niet meer zelf kunnen schommelen. Volgens Hoekstra heeft de gemeente Urk inmiddels contact gehad met de leverancier van de schommel, om de schade te repareren. Wanneer dat gebeurt, en wie de schade gaat betalen, is nog niet bekend.

De rolstoelschommel werd vorig jaar in het Wilhelminapark neergezet na een geldinzamelingsactie en een donatie van de gemeente Urk. Dat leverde bij elkaar zo'n 20.000 euro op. De betrokken wethouder Freek Brouwer laat via Twitter weten dat hij het vandalisme 'te triest voor woorden' vindt.



WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel