Oude Bieb verhuist naar Raadhuisstraat

ZEEWOLDE
De Oude Bieb in Zeewolde gaat verhuizen naar leegstaande winkelpanden aan de Raadhuisstraat. Dat maakt De Oude Bieb bekend via Facebook.

De Oude Bieb is nu nog gevestigd in een gebouw aan de Kerkstraat maar moet plaats maken voor de Flevomeer Bibliotheek. De boekenuitleen zat vroeger ook in dit gebouw en keert dus binnenkort terug.

De Oude Bieb verhuist naar drie leegstaande winkelruimtes tegenover fotowinkel René Tuinte. De panden worden de komende tijd omgebouwd tot 'een gezellige huiskamer van en voor Zeewolde'.

reacties (11)

 • Janny

   

  Dat gezellige bezoekje wordt voor de duizenden bootbezoekers gemakkelijk gemaakt door de gesubsidieerde nieuwe "Oude bieb". Deze zal straks ongetwijfeld de hangplek van Gorters asielzoekers worden.

  reageer
 • Berry Rijkers

   

  Horsterveld is ghetto van Zeewolde

  reageer
 • Jacob

   

  Begrippen zoals "gezellig" en "sfeer" zijn mutually exclusive met Zeewolde. het geheel is weer een uiting van incompetentheid van de gemeentelijke overheid alhier vermengd met allerlei eigenbelang. Maar goed dat daar toch ook positieve projecten tegenover staan, zoals het tulpeneiland, alwaar volop activiteit is waar te nemen, zodat deze attractie voor het komende seizoen up-and-running is en vele passerende booteigenaren zal doen besluiten aan te leggen voor een bezoekje aan ons “gezellige en sfeervolle” dorp inclusief een excursie naar het AZC.

  reageer
 • Me

   

  De overheid geeft nooit subsidie aan BV's, dus die fabelverhalen kan je nu wel stoppen. Dat de gemeente de bibliotheek (stichting) subsidieert is zeker wel waar. Sterker nog, vorig jaar is een enorm tekort van tonnen aangevuld. Dus dat betalen we wel met elkaar. Bezoekers aantallen staat leuk, maar het aantal leden ben ik vooral benieuwd naar.

  reageer
 • Nk

   

  Volledig mee eens!!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jay

   

  Als de Oude Bieb destijds niet het oude pand van de bibliotheek aan de Kerkstraat had betrokken, dan weet ik niet wat daar nu nog van over was geweest. Het vandalisme had er al aardig vat op gekregen, en er hoeft maar één idioot te zijn die iets ergers in zijn hoofd haalt.... Min of meer dus de redding van dat gebouw dat de Oude Bieb zich er met hart en ziel in heeft gestort. En nu moeten ze dus verhuizen en daar is een mooie oplossing voor bedacht. Maar ja waar er honderd juichen staan er ook vijf hun zuur te verzamelen en die roepen nu 'Wie betaald dat' (nog dom ook als je niet weet dat je BETAALT schrijft). Of het uit zijn eigen portemonnee moet komen. Wat lopen er toch een akelige zuurpruimen rond. Het is ook nooit goed.

  reageer
 • Rob

   

  Alles beter dan leegstand, de Gemeente zal het wel subsidiëren, blijft mij nog steeds een raadsel waarom de Bieb verhuist, wel 2,5 miljoen uitgeven aan een atletiekbaan waar hoogstens een paar honderd man op gaan rennen terwijl de bieb jaarlijks meer dan honderdduizend bezoekers telt waar de hele gemeenschap wat aan heeft. Een rare manier van het omgaan met Gemeenschapsgeld, maar goed de Gemeente Zeewolde haalt wel meer rare fratsen uit.

  reageer
 • Inwoner

   

  Die betaal jij, door gezellig langs te komen en een kop koffie te bestellen. Tot dan!

  reageer
 • Jan Huizen

   

  Wie betaald de huur van notabene 3!! Panden? De hengelsport en computerwinkel zijn weg gegaan door te hoge huur en te weinig klandizie. Lijkt me sterk dat het geld komt uit de koffie met kerk en een kringloopwinkel.

  reageer
 • MM

   

  Top! Eindeijk daar dan ook de winkelruimten opgevuld. Het wordt weer gezellig in het dorp zo. Leuke naam voor de oude bieb ..... "De oude winkeltjes tegenover Rene".

  reageer
 • Johan

   

  3 panden 3x huur..... Of mogen ze er weer voor een appel een ei en 3 knikkers in....

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert