Media036 wacht op zendmast

ALMERE
Media036 heeft het volledige subsidiebedrag van 47.000 euro voor 2015 ontvangen. Gemeente Almere heeft in november het tweede deel van de subsidie overgemaakt.

Media036 kreeg in september 2015 de voorkeur van de gemeenteraad boven de Almeerse Omroep Stichting om de uitzendingen te verzorgen. Het afgelopen half jaar heeft het media-initiatief besteed aan de bouw van een radio- en televisiestudio in het gebouw van KAF Almere. Er zijn nog geen uitzendingen geweest.

De uitzendingen kunnen pas van start gaan zodra er een zendmast is geplaatst. Ook moet KPN ervoor zorgen dat er een uitzendkanaal wordt vrijgegeven. Gemeente Almere, die de subsidie verstrekt, laat weten dat het niet erg is dat de omroep nog niet op zender is.

reacties (12)

 • Waarisiedan

   

  Nog steeds aan het wachten op de zendmast? Het is oktober.

  reageer
 • AOS

   

  Ik had liever de Almeerse Omroep Stichting gezien. Lijken mij eerlijker mensen dan die van Media036. Maar ja dat is mosterd na de zure maaltijd wanneer blijkt dat Media036 niet dat is wat het doet voorkomen

  reageer
 • Weetwatjezegt

   

  Eerlijker? Weet even dat het bestuur en managementopperhoofd eerder RTV Almere naar de verdoemenis hebben geholpen. Dit omdat ze hun persoonlijke belangen er daar niet doorgedrukt kregen.

 • Jan D

   

  Mooi artikel van media partner van Miermans, dichtbij.nl. Kern klopt... Al waren we dat even vergeten. De raad koos in meerderheid voor Media036 want die hadden geen subsidie nodig afgezien van een eenmalig bedrag van 47K wat toch al op de begroting stond voor De oude omroep. Maar de Prikker weet nog goed dat toen de AP+OPA reeds zei, "dat is tijdelijk. die begroting deugt niet en straks komt Media036 de rest halen". Dit bericht is geschreven door een meeschrijver. En ze stemden tegen. Samen met GL, SP en het CDA. De PvdA had een wat ander standpunt maar was ook niet voor Media036. Het was zo'n gekunsteld besluit van de raad dat de VVD er een hele pagina aan weide op hun site om het uit te leggen aan hun achterban. Het ego van de AP+OPA kreeg dit weekend een enorme opsteker. Het is zo ver. Media036 denkt er over om de volledige 1,30 per inwoner te gaan halen. Tja, dat krijg je als je zonder kennis van zaken een handeltje wil opzetten. Het doet de Prikker denken aan de reclame van Klaverblad. Zonder kennis van zaken aan de energie sleutelen. De Prikker vermoed dat de dames van de VVD van woede uit hun panty sprongen toen het verhaal op dichtbij opdook. Op deze wijze staat de raad van Almere en met name die partijen die er zijn ingetrapt natuurlijk voor Joker. Overigens is er nog geen minuut uitgezonden terwijl de 47K over 2015 wel is uitgekeerd. http://m.dichtbij.nl/almere/artikel/4217260/-

  reageer
 • Bas

   

  Fijn dat je keuze dan hebt en naar een van de andere zogenaamde eerlijke liefdadige goedgeefse aanbieders kan. Ieder zijn ding

  reageer
 • j kees

   

  De curatoren van rtv8 hebben nog wel een mast te koop

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Joop 99

   

  Het zou goed zijn als de reactie verduidelijkt dat het hier over KPN broadcast services gaat en niet over KPN als all-in-one provider voor consumenten gaat. De concurrent van KPN hierin is namelijk bnroadcast partners en niet Ziggo

  reageer
 • De ingenieur

   

  Wie heeft er nog een antenne om zo'n omroep te ontvangen? Dit is volkomen krankzinnig.

  reageer
 • Maaike

   

  Oh en kunnen Ziggo klanten de zender het dan niet ontvangen? Dat is toch een grote flop dan. Het overgrote deel van de Flevolanders heeft toch Ziggo? Raar!

  reageer
 • P. Daalemmer

   

  Een prima reden om die monopolist Ziggo aan de kant te zetten. In tegenstelling tot hun reclame van MEER, MEER , krijg je steeds MINDER interessante zenders voor (jawel) steeds MEER geld per maand. Maar ik denk dat als Media63 werkelijk programma's gaat maken, Ziggo een doorgeefverplichting heeft!

 • Ron

   

  Je kunt toch wel vast op internet beginnen? Het is anno 2016! En sinds wanneer ben je afhankelijk van KPN als omroep? En ik dan als Ziggo klant? Zag ook een foto van een hele hippe moderne radiostudio op facebook. Dat had ook wel wat minder gekund. Blijft er nog wat over voor programma's

  reageer
 • Avd

   

  Ach verzin iets en de gemeente staat weer klaarte de beurs.zolang de portemonnee van de burger nog niet leeg is, gaat de subsidiëring wel door. Bewijs eerst een dat jij je eigen broek kunt ophouden.

  reageer
 • Lol

   

  Gemeente Almere,voor al uw gratis geld.. De gemeenteraad is geen knip voor de neus waard, zelfs de Pvv heeft hier blijkbaar mee ingestemd... dit jaar zeker weer subsidie en dan in 2017 beginnen zeker. Pvv valt nu dus zelf ook onder de linkse geld drukkerij. Waarom wachten om een zendmast, het is 2016. Digitaal! En kpn? Er zijn 1000 providers!

  reageer
 • Jan d

   

  Eerste subsidie is vast opgegaan aan Miermans.

  reageer
 • Erwin

   

  Laat dat maar aan W.M over, die is heel handig met geld.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert