Burgemeester sluit tussentijds vertrek niet uit

NOORDOOSTPOLDER
Burgemeester Aucke van der Werff wil niet de garantie geven dat hij zijn tweede ambtstermijn in de gemeente Noordoostpolder volledig uitdient. In mei loopt zijn eerste termijn af.

Nu de gemeenteraad heeft uitgesproken graag met Van der Werff verder te willen, is de verwachting dat hij voor zes jaar wordt herbenoemd. Aan het eind van die periode zou hij 68 jaar zijn, maar in het programma Over Flevoland Gesproken dat zondag wordt uitgezonden, sluit hij een voortijdig vertrek niet uit.

Hij zegt dat voor hem ook niet vast staat dat dit zijn laatste burgemeesterspost is.

reacties (9)

 • Hannes

   

  Een visie, waar menigeen een duidelijke bevestiging van hebben meegekregen. " Veel Succes".

  reageer
 • noper

   

  Beste burgemeester van NOP tot nu toe. Blij dat hij (voorlopig) blijft.

  reageer
 • Simpel

   

  Exemplarisch voor van der Werff, hij is al aan het voor sorteren. Zijn opvolger mag de onder van der Werff aangerichte schade trachten te herstellen. Tevens de door van der Werff benoemde incompetente ambtenaren ontslaan.

  reageer
 • Japie

   

  Vaag, sponzig, makkelijk beinvloedbaar,soft,zo als de wind waait,waait mijn jasje.Voor mij mag hij wel vertrekken. Houd van een robuste burgemeester en niet van een draaitol en een "vind men mij wel aardig" type.Goeie zondag.

  reageer
 • Nastradamus

   

  "Aan het eind van die periode zou hij 68 jaar zijn" Hij zou per direct moeten vertrekken en plaats moeten maken voor de jongeren, vind sowieso dat mensen welke beslissingen nemen over andere mensen de gevolgen ervan ook zelf moeten kunnen ondergaan, dat gaat op zijn leeftijd dus niet meer. In het algemeen zou verplicht moeten zijn dat bestuurders,wethouders kortom al het gemeente personeel in de woonplaats moeten wonen daar waar zij het hun beleid toepassen. Verhuizen buiten de gemeente betekend ontslag op verzoek!!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • schaapjes

   

  Logisch toch, wie kan er nu zo ver vooruit kijken. Prima burgervader dus ik gun hem het allerbeste.

  reageer
 • Jacob

   

  Het artikel dat het meest opmerkelijke gedeelte uit het gesprek met Van der Werff moet weergeven, bewijst maar weer eens te male dat Aucke van der Werff niets te melden heeft anders dan de arrogante elitaire mededeling dat hij niet de garantie geeft dat hij zijn eventuele tweede ambtstermijn uitzit. Dat de gemeenteraad aangeeft verder met Van der Werff te willen gaan, daar twijfeleden wij ook geen moment aan. Vier handen op één buik. De vraag is echter of de burgers wel met Van der Werff verder willen. Maar ja, we kennen intussen wel de werking van zogenaamde democratie in Nederland. Ik zie derhalve met belangstelling de verkiezingen in 2017 en 2018 tegemoet.

  reageer
 • P. Daalemmer

   

  Het zou jammer zijn voor Noordoostpolder als deze burgemeester voortijdig weg gaat. Hij is positief zichtbaar, en een goede voorzitter. Kunnen we niet van al zijn voorgangers zeggen!

  reageer
 • KC

   

  Toch niet naar Lelystad ?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert