Huurders De Klenckestraat al jaren in de schimmel

ALMERE
Bewoners van huurwoningen in de De Klenckestraat in Almere Buiten zeggen dat ze al jarenlang in een huis vol schimmel moeten wonen.

Sinds de bouw van de woningen, ruim 20 jaar geleden, heeft verhuurder AHAM volgens de bewoners nauwelijks onderhoud gepleegd. Lekkende daken zouden nu gezondheidsproblemen veroorzaken bij de huurders.

AHAM is vorige week begonnen met de aanleg van nieuwe dakbedekking en wil verder niet op de klachten van de bewoners ingaan.

reacties (12)

 • Faerie

   

  Heel fijn ook, beginnen met dakwerkzaamheden in de regen. Als ik het interview compleet hoor loopt dit dus al jaren en is vorig jaar besloten onderhoud te plegen. Waarom dan nu pas, in de regen, uitvoeren? Het zal nu ook vast nog niet af zijn en het vriest! Ik ben een leek, maar lijkt mij echt verre van logisch!

  reageer
 • harrie

   

  Stoppen met huur overmaken cq laten incasseren

  reageer
 • Barbara

   

  Over dat klagen ben ik het niet met je eens @Arno. Vastgoedbeheerders zijn alleen uit op inkomsten, voor de rest weten ze niet eens of er mensen of beesten in hun panden wonen. Zolang de huur binnen komt hebben zij geen omkijken naar wat dan ook. Zij hebben niet zoals een Woningstichting nog enigszins heeft, wat voeling met hun huurders. Huurcommissies verschuilen zich ook achter overheidsreglementen, duurt trouwens een jaar of langer voordat daar überhaupt iemand iets gaat ondernemen. Bovendien moet er eerst weer betaald worden voordat er contact tot stand kan komen tussen partijen. Juridisch loket vraagt eerst ook eigen bijdrage van 190 euro voordat er een kans bestaat dat je verwezen wordt naar een beetje advocaat. Dan is er nog iets wat niet deugd en dat is de arts die heeft geconstateerd van de opgelopen ziekte, die zou zich ook wel eens wat harder mogen opstellen in zaken als deze. Alle gevallen hebben een ding gemeen, Het ontlopen van je verantwoordelijkheden. Ik wens de mevrouw sterkte. Je hebt er bij alle ongein een baan bij als je dit tot een goed einde kan brengen.

  reageer
 • Barbara

   

  Ik zou een goede advocaat te pakken zien te krijgen, want na de dak reparatie ben je nog niet klaar. De schimmelzaken binnenshuis zijn daarmee nog niet verdwenen en dat is zaak voor de huurder zullen ze je vertellen. Een advocaat dus zoeken met stevige ballen, dus niet zo'n slapzakkerige tweederangs die zaakjes probeert te regelen voor de armen terwijl dat toch nooit lukt. Leen desnoods het geld, want winnen doe je zo'n zaak zeker. Een verhuurder die dit gezondheidsschandaal op zijn geweten heeft valt niet onder een of andere sneeky opgestelde regeling. Zo'n figuur moet beet gepakt en opgevoed worden.

  reageer
 • Hannes

   

  Dit is echt een schandalige vertoning! Hier macht de Gemeente en de huur commissie een bijdrage aanleveren. Met recht op een schade vergoeding, voor de bewoners!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Tessa van Valkengoed

   

  En enig idee hoe? Had contact met een jurist. Maar dat zou me rond de 5000 euro kosten. Heb ik niet.

  reageer
 • O.M.

   

  Meestal zijn de gerelateerde gezondheidsaandoeningen duidelijk te linken aan de leefomstandigheden vaak met chronische dus levenslange gevolgen. Door dat de verhuurder verantwoordelijk is voor zijn aandeel en de bewijzen zich opstapelen moet het niet moeilijk zijn deze te vervolgen het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel door een ondeugdelijk product te handhaven is zeker weten strafrechtelijk te vervolgen, het moet niet zo zijn dat de samenleving de jarenlange gevolgen daarvan moet ophoesten. Als wij het Amerikaanse stelsel willen omarmen dan ook die van de claim procedures, dus hoge schadeloosstellingen.

  reageer
 • Tessa van Valkengoed

   

  Nee AHAM. Een vastgoedhandelaar uit Amsterdam. Maar dat spuiten met dat spuitbusje doe ik ook kiezen tussen 2 kwade. Want die troep slaat ook op je longen 😡

  reageer
 • arno

   

  Lees eerst goed. U heeft problemen met ymere. Hier gaat het om aham en geen woningbouw maar vastgoedbeheerder. Zou zeggen stap naar de huurcommisie, juridisch loket en ga zo maar door. Daar bereikt u meer mee dan hier gaan klagen

  reageer
 • Lizy

   

  Woningbouw is zeker Ymere? Hier hetzelfde verhaal Bab ziek geworden ervan. Advies van de ggd om de muur te vervangen maar Ymere wilt gaan Spuiten met spuitbusje omdat dst letterlijk Het goedkoopst is ;-/

  reageer
 • jo jo

   

  Schoftig. En nog gevaarlijk voor de gezondheid ook. Ik zeg procederen!

  reageer
 • Pzaal

   

  Ja dat krijg je ervan van dit soort groot schalige huur verenigen, Wel elk jaar de huurprijzen verhogen omdat het mag van meneer rutte. En ondertussen steeds minder onderhoud plegen. Vieze graaiers zijn het. Chapeu.!!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert