Drie genomineerden voor Lelyprijs in Dronten

DRONTEN
Het Flevowandkleed in Biddinghuizen, kunstcentrum XL De Ateliers in Dronten en Drontenaar Dirk de Haan zijn genomineerd voor de Lelyprijs 2016. Dat is de jaarlijkse prijs van 2500 euro van het Prins Bernhard Cultuurfonds Flevoland. Dit jaar gaat de prijs naar een inwoner of organisatie in Dronten die zich onbetaald op bijzondere wijze inzet voor cultuur en natuur.

Sinds 2004 borduurt een groep vrouwen in Biddinghuizen aan het 60 meter lange wandkleed dat de geschiedenis van Flevoland uitbeeldt. Het kunstwerk moet in juni 2018 klaar zijn, een eeuw na de afsluiting van de Zuiderzee.

XL De Ateliers heeft zich in twaalf jaar ontwikkeld tot een belangrijke plek voor beroeps- en amateurkunst in Dronten, maar ook daar buiten.

Dirk de Haan is genomineerd omdat hij zich al 15 jaar inzet voor het Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid in Dronten. De Lelyprijs wordt op 31 maart uitgereikt.

reacties (4)

 • LELY

   

  Meneer Frans, Dit is helemaal geen gefreubel ! Eerst de historie onderzoeken in de archieven Dan alles op papier zetten en uittekenen en dan aan de slag met het borduurwerk Flevowand. VELEN bezochten al de borduurmarathon in Biddinghuizen en Ukunt natuurlijk ook een kijkje voor de schermen doen en dan oordeelt U wel anders dan gefreubel.

  reageer
 • Frans

   

  Dit jaar mag de prijs mij naar dames uit Biddinhuizen gaan! Een mooie afsluiting van de cultuurprijs. Vanaf volgend jaar graag de prijs toekennen aan degene die wat betekenen in het natuurbeheer of educatie daarin. Dat spreekt toch veel meer aan dan een beetje vrijetijdsgefreubel?

  reageer
 • LELY

   

  Natuurlijk moet de Lely-prijs naar de dames en heren ! van de Flevowand organisatie in Biddinghuizen. Een FANTASTISCH project over de historie der Zuiderzee/Flevoland.

  reageer
 • Huisvrouwtjes

   

  Ik vind dat het wandkleed de prijs mag winnen. Zoveel mensen die er met hart en ziel aan gewerkt hebben.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert