Aanrijdingen door gladde weg

ALMERE
Gladheid was maandag de oorzaak van twee aanrijdingen in Almere. Op de Oude Waterlandseweg botste rond 11.00 uur een automobilist met twee honden aan boord tegen een stadsbus. Mede door de gladheid en de verblindende zon had de bestuurder van de auto een verkeerslicht over het hoofd gezien. De honden in de auto waren na het ongeluk ongedeerd maar zijn wel naar een dierenarts gebracht voor controle.

Eerder op de dag, zo rond 07.00 uur, begon een auto op de A27 vlak voor de Stichtse Brug door gladheid te tollen. Vervolgens kwam hij tegen de vangrail aan, draaide terug op de rijbaan en botste daar tegen een andere auto. Door het ongeval was de snelweg richting Utrecht enige tijd afgesloten, waardoor een file ontstond.

Bij beide aanrijdingen raakten geen mensen gewond.

reacties (2)

 • frans

   

  geachte dick, weet u waar de oudewaterlandseweg is. deze weg gaat naar atlantis en busstation. en deze wegen worden meestal of helemaal niet gestrooit. alleen doorgaande snel en hoofdwegen worden gestrooit. er zit een bocht in, en het kan wezen dat de zon en gladheid hier wel degelijk mee te maken kan hebben. de weg ken ik goed, maar was er niet bij. maar hoorde wel van mensen op mijn werk dat het rond het oor hier en daar glad was.

  reageer
 • Dick

   

  Lees nou eens goed! Door de gladheid het verkeerslicht over het hoofd gezien. Dat heeft 0,0 niets met elkaar te maken. Door de gladheid raak je contact met de weg kwijt. Geen waas voor je ogen. Dus ik schrijf ook dat de zon wel voor verblinding kan zorgen. En dan kun je er van alles bijhalen, strooien of niet strooien, verandert niets aan het feit dat de gladheid niet zorgt voor slecht zicht. Kan niet!

 • Jan

   

  Dick heeft altijd gelijk, ook al was hij er niet bij. Valt me nog mee dat hij niet gelijk schrijft dat snelheid niet de oorzaak was...

 • Dick

   

  "Mede door de gladheid en de verblindende zon had de bestuurder van de auto een verkeerslicht over het hoofd gezien." Euhm, hoe kun je door de gladheid een BUS over het hoofd zien? Onzin dus. Deze meneer heeft gewoon het verkeerslicht niet goed waargenomen (door laagstaande zon, ja oké dat kan i.d.d.) en daardoor de bus geraakt. Gladheid heeft hier echt NIETS mee van doen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert