Gemeente vraagt mening inwoners over begraven in de toekomst

URK
De gemeente Urk wil van de inwoners weten hoe zij denken over begraven in de toekomst. De gemeente verwacht dat begraafplaats De Vormt in 2019 moet uitbreiden en vraagt daarom de bevolking mee te denken over een nieuw beleidsplan.

Op Urk kiest nagenoeg iedereen voor begraven. Omdat particuliere graven niet opnieuw worden uitgegeven voorziet de gemeente een tekort aan ruimte. Wethouder Geert Post verwacht een stijging van kosten en tarieven als het begraafplaatsenbeleid niet wordt aangepast.

De gemeente wil onder andere weten hoe de Urkers denken over het uitgeven van een graf met een verlengbare looptijd. Verder wil de gemeente in discussie over nieuwe vormen van begraven zoals bovengronds begraven in een betonnen constructie. De gemeente houdt eind deze maand twee bijeenkomsten op het gemeentehuis waar inwoners kunnen meepraten.
reacties (10)

 • Willem

   

  Is deze wethouder de weg kwijt? Het geld heeft deze wethouder in het zwembad gestoken. Zelfs CDA had vraagtekens bij een veel te duur zwembad. Nu mogen alle burgers de rekening betalen. Welke alternatieven heeft deze wethouder? Met Geert kun je alle kanten op. Soms denk je dat hij een gedaante verandering heeft ondergaan.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Dit is toch het enige waarvan je zeker weet dat van uitstel nooit afstel komt.

  reageer
 • Klaas

   

  Welke natuur dan dat is alleen maar grasland.debk dat de begraafplaats er mooier bij ligt kwa natuur als dat stuk land en bos

  reageer
 • Klaas Visser

   

  Het kerkhof van Urk is een prachtig park, met ruimschoots natuurschoon. Geen enkel probleem met uitbreiding naar het bos. Toch denk ik dat op den duur cremeren verplicht gaat worden in verband met milieu en zo. Kun je je vaasje in een mooie muur zetten.

  reageer
 • Dus toch

   

  Misschien is niet meer dood gaan een optie?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jacob

   

  Niet alleen meedenken maar ook meebeslissen door de inwoners van Urk over de plek waar zij begraven willen worden. Vooral niet overlaten aan een select groepje pseudo wijzen, waarvoor "geld" weer een doorslaggevende factor blijkt te zullen zijn. En hou ook eens in godesnaam op met het organiseren en bijwonen van die "informatiebijeenkomsten" over onderwerpen waarvan de "gewone" burger in doorsnee meer kennis van heeft dan de "gemeente" zelf.

  reageer
 • Arie

   

  Ja en over 10 jaar liggen de graven tegen de paarden manage aan? Of niet? De natuur moet dupe worden van grave.

  reageer
 • Klaas

   

  Dat stuk bos wat gekapt is voor de begraafplaats was ook al niet toegangkelijk of u moest van de paden af en diep het bos in voordat u weer een pad tegenkomt.ps ze kunnen nog ruimschoots de kant van de volkstuinen op

  reageer
 • Arie

   

  Een nieuwe begraafplaats? Ik zie niet graag heel het Urkerbos verdwijnen om plaats te maken voor graven. Ook aan de natuur moet gedacht worden ( hopelijk steekt Landschapsbeheer hier ook een stokje voor) en niet alleen aan uitbreiding van begraafplaatsen. Er is door de jaren heen al veel gekapt om hier ruimte voor te maken, strak houden we een klein perceeltje groen over en is al onze prachtige natuur verdwenen aan graven. Nee Urk denkt graag breed en de natuur is hier dan de dupe van.

  reageer
 • Leendert

   

  Nou bovengronds begraven zie ik nou niet zo zitten, dat is misschien een tijdelijke oplossing maar op flatgraven zitten we niet te wachten. Een nieuwe begraafplaats lijkt mij een betere optie.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert