Negen jaar celstraf en tbs geëist voor doodslag Baai

LELYSTAD
Het Openbaar Ministerie heeft negen jaar cel en tbs geëist tegen een 48-jarige man uit Lelystad. Hij wordt ervan verdacht in oktober een huisgenoot te hebben gedood op de Baai.

Op 11 oktober zou hij zijn huisgenoot met een balk op het hoofd hebben geslagen. De huisgenoot overleed in het AMC in Amsterdam. Het is niet duidelijk geworden waarom de Lelystedeling de man sloeg.

De twee mannen, verdachte en slachtoffer, woonden beiden in een kamer in een eengezinswoning op de Baai in Lelystad. De verdachte woonde beneden, het slachtoffer op de bovenste verdieping. Ze irriteerden zich geregeld aan elkaar en op zondag 11 oktober kwam dit tot een escalatie.

Na de ruzie meldde de Lelystedeling zichzelf op het politiebureau. Daar bekende hij zijn huisgenoot te hebben geslagen. De psycholoog en de psychiater die de man hebben onderzocht, hebben aangegeven dat hij als verminderd toerekeningsvatbaar moet worden beschouwd. De man heeft een gebrekkige ontwikkeling en lijdt aan stoornissen. Het risico dat de man in herhaling valt, is volgens de deskundigen groot.


reacties (4)

 • Arjen

   

  Iemand die zoiets flikt MOET wel tbs krijgen...dat hij uberhaupt los liep is al een wonder... Slachtoffer was een naaste collega van me..verschrikkelijk..

  reageer
 • Schande! En je san verschuilen achter je stoornis. Deze man is vaker zeer de mist ingegaan en als je dan niets doet aan je gedrag ben je wat mij betreft gewoon schuldig

  reageer
 • Sofie

   

  9 jaar is niks

  reageer
 • lelystad

   

  Dat deze man aan stoornissen lijdt is wel duidelijk, daar heb je geen psycholoog voor nodig! Want welk goed functionerend persoon zonder stoornissen slaat iemand zijn hersens in, omdat er gewoon gevraagd werd de muziek zachter te zetten! Precies, geen enkel goed functionerend mens. Conclusie alleen personen die gestoord zijn doen dit soort dingen!!! En helaas lopen er meer buiten dan dat er binnen zitten!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert