Automobilist lichtgewond door ijsbrokken vrachtwagen

ALMERE
Een automobilist kreeg dinsdagmiddag op de A6 bij Almere de schrik van zijn leven.

Van een voor hem rijdende vrachtwagen viel ijs af, dat tegen zijn voorruit aan kwam. De ruit werd daardoor verbrijzeld. Het voorval gebeurde op de A6 ter hoogte van Almere Buiten.

De automobilist hield er een pijnlijke schouder aan over.

reacties (9)

 • De ingenieur

   

  Verwijtbare schuld en nonchalance van de vrachtwagenbestuurder. In Militaire Dienst mochten wij geen meter rijden zonder eerst het voertuig volledig ijsvrij te maken. Landrovers en vrachtagens, allen gelijk. De burgerchauffeur leert dit niet of vergeet het maar gauw. De idioten die met een pak ijs ziet rijden en slechts een brievenbus voor het uitzicht. Schandalig. Eigenlijk zou de politie bij zulk weer bij wijkuitritten of op de dreven iedereen sofort moeten bekeuren die zo rijdend wordt aangetroffen.

  reageer
 • ron

   

  ik hou al jaren wat meer afstand achter een vrachtauto met dit soort weer. het is dan ook altijd ruim voor mijn auto op de weg gevallen

  reageer
 • Dick

   

  Heb je gelijk in.

  reageer
 • MKM

   

  In periodes met sneeuw/ijs zie ik vele bestuurders van personenauto's precies hetzelfde doen.

  reageer
 • Dennis

   

  Piet, ik ben heel blij met jou reactie. Ik heb jaren lang door weer en wind op de motor woon-werk verkeer gedaan en dus ook diverse plakken ijs en sneeuw langs zien komen. Maar voor alle anderen heb ik wel even een aandachtspuntje : Krabben jullie al je ramen schoon? De boetes voor niet schone ramen lopen op tot €150,- , Bij een ongeval kan zelfs poging tot doodslag ten laste worden gelegd ( zeker als er een fietser, voetganger of motorrijder bij betrokken is ).

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Dick

   

  Ach dat is de algehele handelwijze van de bestel- c.q. vrachtwagenchauffeur. Vooral niet je dak sneeuw- c.q. ijsvrij maken. Je wilt niet weten hoe vaak er platen ijs van die dingen afglijden.

  reageer
 • Jeroen

   

  Had het gister ook op de A27. Zat achter een vrachtwagen op de oprit van de A27. Zat er al niet te dicht achter omdat er telkens kleine stukjes ijs afwaaide. Maar als je dan ineens meerdere platen ijs van 50x100 cm op je af ziet komen dan ga je toch maar even in de ankers. Daardoor geluk, niks tegen de auto aan maar is eigenlijk levensgevaarlijk.

  reageer
 • Er is een verschil tussen vrachtwagen en bestelwagen. Maar dat maakt voor de ernst van de zaak niet uit natuurlijk.

  reageer
 • Piet

   

  Ik heb dat wel eens gehad met mijn stationwagen. Een dikke plak ijs op het dak. Ik dacht daar verder geen last van te hebben, maar na een half uurtje rijden op de snelweg schoof die hele plaat aan de achterkant van de auto af. Maar goed dat daar geen motorrijder achter reed.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert