Gemeente teleurgesteld over stellingname schaliegas

NOORDOOSTPOLDER
De gemeente Noordoostpolder is teleurgesteld in minister Kamp, omdat die de mogelijkheid van schaliegaswinning laat bestaan. Maandag verscheen het Energierapport en daaruit blijkt dat de minister de winning niet uitsluit.

Wethouder Andries Poppe van Noordoostpolder vindt de keuze van Kamp onbegrijpelijk en niet uit te leggen. Hij verwijt de minister geen luisterend oor te hebben voor wat gemeenten zelf willen. Tijdens een congres van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten vorig jaar bleek dat driekwart van de gemeenten tegen schaliegaswinnig is.

De minister heeft aangegeven dit jaar de dialoog aan te willen gaan. Maar als hij vasthoudt aan proefboringen naar schaliegas in 2018, is er van een echte dialoog geen sprake, aldus Poppe.

reacties (7)

 • schaapjes

   

  Boren met die handel!

  reageer
 • TjakkA.\/\/.

   

  Destijds is er ook zonder enig gêne het besluit genomen de windmolens rond hun buurgemeente te plaatsen. Daar denkt men hoogstwaarschijnlijk boontje komt om zijn loontje, pompen met die handel.

  reageer
 • Huh?

   

  Wat heeft het boren naar schaliegas te maken met windmolens? komen daar ook aardbevingen door? Scheuren in je huis? Sinkholes?

 • Svurk

   

  Precies! Dat is op precies dezelfde schofterige manier gegaan. En nu zijn ze zelf aan de beurt!

 • P. Daalemmer

   

  U weet nu hoe den Haag over u denkt. Wat hen betreft kunt u verrekken. Ze luisteren alleen naar het grote geld, niet naar de inwoners van Nederland!

  reageer
 • Oud lelystedeling

   

  Dat is nou de naar voren geschoven minister van onze vertegenwoordiging. Luisteren? Wat is dat? T draait toch allemaal om het eigen aangezicht. Lijkt op geen enkele manier meer op democratie. Jammer.

  reageer
 • Svurk

   

  Haha weet hij ook hoe dat voelt!! windmolenpark bij buurgemeente urk. Inspraak dialoog wat een naïviteit! Leeg pompen die polder!

  reageer
 • Carry

   

  Gunst ik dacht dat de polder al leeg gepomp was. Trouwens dan moet de polder ook geen grond meer verkopen aan Urk.

 • laat alle reacties zien
 • Rob

   

  Alle zeilen bijzetten, we willen dit niet. Laat de Kamp maar in zijn eigen achtertuin gaan boren naar schaliegas. Het is veel te gevaarlijk en zeker in een land die zo'n beetje het dichtst bevolkte land van de wereld is. Gisteren beweerde de man ruiterlijk dat het met de energie voorziening radicaal anders moer, hebben we eerst de ellende in Groningen gehad nu beginnen ze hier te donderen. In het Westland heeft hij ook 0 op rekest gekregen en wat mij betreft hier ook.

  reageer
 • Gekke Henkie

   

  Als burger is het beter niet te investeren in dit gebied, kijk maar naar de Groningers, een en al ellende.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert