Politie en FIOD rollen 'bitcoinbende' op

ALMERE • Wo 20 januari 2016 | 6:24 • Woensdag 20 januari 2016 | 6:24
Bij een grote actie van de politie en de fiscale opsporingsdienst FIOD is een complete 'bitcoinbende' opgerold. Invallen op vijftien adressen, in onder meer Almere, Rotterdam en Putten, leidden tot de aanhouding van in totaal tien verdachten. Dat meldt het Openbaar Ministerie.

De opgepakte mensen worden er van verdacht miljoenen euro's te hebben verhandeld aan drugs. Klanten betaalden voor de verdovende middelen met bitcoins. Deze digitale valuta werden vervolgens omgewisseld naar euro's en naar de bankrekening van een van de hoofdverdachten overgemaakt. Toen er vervolgens grote bedragen werden gepind kreeg het OM argwaan. Zo nam één van de verdachten binnen korte tijd een miljoen euro op.

Behalve de verdachten zijn ook met bitcoins aangeschafte Mercedessen aangetroffen. Verder is bijna 15 kilo aan grondstoffen voor de productie van xtc aangetroffen.


WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel