Plan voor bestrijding werkloosheid 50-plussers

FLEVOLAND
Ook de provincie Flevoland moet zich inzetten voor de oudere werklozen. Dat vindt Statenlid Wout Jansen van de politieke partij 50PLUS. Woensdagavond dient hij daarvoor een plan in bij de Staten.

Zo moet de provincie een ambassadeur aanstellen die gemeenten en werkgevers aanspoort oudere werklozen in dienst te nemen. Ook pleit Jansen voor zogenoemde duo-banen, waarbij een oudere werknemer het vak leert aan een jongere.

Daarnaast wil 50PLUS geld uittrekken voor omscholing.

reacties (26)

 • Rinus

   

  Daar kunnen we dan weer de oude schoonmaker voor in zetten.

  reageer
 • Josephine

   

  Meneer Jansen, juist U zou moeten weten als oud raadslid van een Inwonerspartij dat 20 jaar geleden de veertigers die een beetje fatsoenlijke baan zochten ook toen geen schijn van kans hadden zonder een baantje te accepteren ver beneden hun stand. Liefst drie deeltijd baantjes tegelijktijd om maar niet in een bijstand te hoeven belanden. Er is wat betreft Lelystad nog steeds niets veranderd. Aantrekkende economie of niet.

  reageer
 • Reaguurder

   

  U maakt nog steeds dezelfde denkfout.Het omslagstelsel houdt in dat men afdraagt voor de huidige pensioenen. Jongeren tussen de 20 en 30 zullen nu langer moeten werken (nu 67 na 2022 gebaseerd op gemiddelde overlijdens leeftijd dus 70+ mogelijk) voor veel minder AOW + pensioen. Dat komt mede omdat de vroegere en huidige AOW intact gelaten moest worden. Bovendien kan de staat altijd beslissen om AOW helemaal te schrappen. Wat betreft de foutieve beleggingen dat is niet op alle fondsen van toepassing. Feit blijft dat de jongere (20-30) van nu een vele malen slechter pensioen tegemoet kan zien (AOW + 2de pijler). En voor uw info; ik behoor niet tot die groep.Als dat er al toe doet.

  reageer
 • Kueb Sunir

   

  Iedereen heeft zo zijn eigen mening. Ik ben al 2 jaar werkeloos en zoekend naar een baan. Wil graag werken en leef onder het minimum. Oordeel niet over anderen, echt Hollands, Deze wethouder weet waar hij het over heeft. Mijn steun heeft hij. Ook ouderen willen graag werken voor hun geld. Succes allen met jullie meningen.

  reageer
 • visser

   

  Afstand bediening bruggen en sluizen terugdraaien.dan hebje al ,25 mensen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Flevowatcher

   

  Loze kreten van deze ex-wethouder! Mijn vader was 57 toen hij met pensioen ging, ik mag door tot 67: allemaal oude knarren die liever wat leuks gaan doen, terwijl jongeren zitten te springen om een baan! Zorg er liever voor dat de pensioenen waardevast worden, en ouderen met 60 kunnen gaan 'uitrusten', ze hebben wel 40 jaar voor dat pensioen betaald, beste jongeren! Als jullie dat nu ook vanaf je 20e gaan doen, is er geen sprake van onrechtvaardigheid! Nu zie ik mensen van ver voorbij de 65 nog kranten uitventen of de post rondbrengen, alleen maar omdat het pensioen onvoldoende is...

  reageer
 • piet

   

  waarom zoveel moeite voor oudere laat ze vervroegd er uit gaan zoveel jongere die thuis zitten de helft er van vind het wel best . mijn buurman is 65 en moet langer doorwerken s,morgens om 4 uur zijn bed uit om te werken anderen lopen s.nachts op straat en slapen de hele dag goed idee om de oudjes eerder laten te genieten van hun oude dag die werken al van af 15 jaar

  reageer
 • lelystedeling

   

  Jaja daar is ie weer !

  reageer
 • raadsvolger

   

  Natuurlijk, want LEUC is het filiaal van Wout Jansen.

  reageer
 • Wijnschenk

   

  Nog even dit!!!! Tweederde van alle asielzoekers in nederland wordt statushouder. Even rekenen graag!!!! Arbeidsmarkt wordt straks overspoeld met werkwillege jonge mensen......

  reageer
 • Wijnschenk

   

  Kansloze aktie Honderden status houders komen erbij op de arbeidsmarkt in flevoland. Deze mensen zijn jonger en dus goedkoper. Geef alle ouderen gewoon eerder pensioen . Goedkoper dan al dit soort loze akties. Deze mensen hebben jarenlang belasting pensieon betaald Moegen die nu aub genieten van hun oude dag????

  reageer
 • Verloren Wedstrijd!

   

  Correct dat het omslagstelsel verteld wordt. Alleen weet u ook dat overal ter wereld door pensioen verzekerings organisaties onze gelden belegd zijn.Dus het geld zit in stenen,beleggingen,bedrijven en banken. Dus geen onzin dat de jongere profiteerd.

  reageer
 • kees d.

   

  Hoe oud ben je nu helemaal? Ik heb mijn leven gewerkt en pensioenpremie afgedragen. Nu zeg jij dat IK jou pensioen opvreet! Misschien ligt die fout niet bij ons maar bij de pensioenfondsen met hun foutieve beleggingen. Hier lijdt niet alleen jij maar ook de oudere die steeds minder krijgt dan waar hij voor gespaard heeft.

  reageer
 • reaguurder

   

  De oudere generatie heeft onze pensioenpot opgesoupeerd. Jongeren van 20-30 zijn de absolute verliezer, betalen veel meer voor in sommige gevallen veel minder pensioen (tot 40/50 %). Misschien is het raadzaam om al die toeslagen/subsidies die u in uw verhaal noemt af te schaffen, houden we waarschijnlijk allemaal meer over. Maar dat de jongere generatie nu profiteert is echt klinkklare onzin. Pensioen (AOW + plus tweede pijler) is een omslagstelsel dus u betaald voor de mensen die met pensioen zijn, niet voor uw eigen pensioen.

  reageer
 • Piet

   

  Met "duurder" bedoel je waarschijnlijk het salaris. Als je iemand met minder ervaring op een seniorpositie neerzet kan dat in de praktijk behoorlijk duur uitvallen.

  reageer
 • frits

   

  Dat niet alleen, de gemiddelde overheidsorganisatie is fors aan het inkrimpen vanwege allerlei bezuinigingen. Ik verwacht juist eerder dat er oprotpremies komen voor 60+'ers om de organisaties versneld in te krimpen. En is het niet juist een groot probleem dat jonge schoolverlaters van het ROC, HBO, universiteit, ook nergens aan de slag kunnen komen. Mensen die nog een hele toekomst op moeten bouwen, maar die kans niet krijgen. Als de overheid dan toch de financiele ruimte heeft om extra mensen aan te nemen, dan liever die schoolverlaters die nog een heel leven voor zich hebben, en geen verloren generatie mogen worden.

  reageer
 • Discriminatiebevolkingsgroepen

   

  Wij hebben te maken met een kinderlijk creatief asociaal kabinet qua aansturing arbeidsmarkt, de jongeren/gezinnen wordt de instroom op de arbeidsmarkt ontnomen doordat men de ouderen verplichten door te werken tot op een absurt hoge leeftijd, ook wordt de Nederlander in het algemeen gestigmatiseerd door werkgevers als werkschuw om zo de instroom van goedkope arbeidsmigranten te legaliseren, dit speelt al vanaf de afschaffing slavernij in de overzeese gebieden, het feodalisme speelt nog altijd een grote rol, ondanks dat wij nu afstevenen op een maatschappelijk catastrofe/infarct. Vind persoonlijk dat onze economische beleidsmakers gehersenspoeld zijn door het Amerikaanse rechtse systeem, ga er van uit dat deze beleidsmakers niet achterlijk zijn, kan er anders niets van maken dan tot deze laatste conclusie te komen, wij samenleving sturen aan op neurotisch beschadigde jonge opkomende generaties welke geen deel uit mochten maken van een samenleving. De vakbonden zijn geïnfiltreerd en buitenspel gezet, het systeem zal bizar zijn einde gaan vinden, mensen willen leven en niet geleefd worden.

  reageer
 • Barbara

   

  In gezamenlijkheid op de bank met een ambassadeur die langs komt om de koffie, chocomel en broodjes komt serveren. Wij noemen hem Op hoop van Zegen..

  reageer
 • Rinus

   

  Binnenkort ook gepresenteerd door LEUC in de gemeenteraad. LEUC zo'n papegaai.

  reageer
 • Verloren wedstrijd!

   

  Hoezo duurder ,terwijl men gebruik kan maken van de loonsubsidie bij ouderen? Kinderen worden gesubsidieerd met kindertoeslag en opvangtoeslag. Zelfs bij de zorgverzekering zijn deze kosten beperkt voor kinderen. Dat jongeren goedkoper zijn gaat altijd niet op .De ouderen hebben al jaren bij gedragen aan het kapitaal wat nu in maatschappij roeleert. Dus de jongere generatie profiteren hier nu van..

  reageer
 • Kees

   

  Ja, laten we gemeenten gaan stimuleren oudere mensen aan te nemen. Net alsof de gemiddelde overheidsorganisatie niet al grijs genoeg is..

  reageer
 • Kees

   

  Een 50'er is duurder dan een 30'er. En gemiddeld gezien heeft die 30'er hogere lasten (vaak jonge kinderen). Dus ja, als je een bedrijf hebt neem je eerder een 30'er aan, want goedkoper. Het zou niet raar zijn daar eens iets aan te doen.

  reageer
 • Methusalem

   

  Het komt allemaal best dik in orde, de laatste maanden stromen er duizenden hoogopgeleiden Nederland binnen werkelijk een verrijking voor onze samenleving aldus het kabinet, deze instroom gaat er voor zorgen dat de werkloosheid tot een aanvaardbaar en hanteerbaar onderdeel wordt in onze samenleving. Uiteindelijk is ons onderwijssysteem al decennia onderhevig aan verregaande bezuinigingen met als resultaat een sobere instroom aan eigen ontwikkeld vermogen op de arbeidsmarkt, dit kan je spiegelen/aflezen aan de samenstelling van intellect in ons huidig parlement. Het komt allemaal goed ook met de 50 plussers, uiteindelijk heeft ons vooruitziende kabinet niet voor niets de pensioengerechtigde leeftijd verhoogt naar 67 wordt zelfs 70.

  reageer
 • 50+

   

  Als gemeenten aangespoort worden om oudere werkloze in dienst te nemen, Moeten ze dan ook niet stoppen ze te ontslaan.

  reageer
 • Verloren wedstrijd?

   

  Het bijzondere is dat er eerst allerlei op en aanmerkingen gemaakt zijn dat ouderen vastgeroest zijn en vervolgens op de meest slinke wijze de poort zijn gewezen.Bij fusie en reorganisaties zijn adviesbureaus gebruikt om het geheel met de mantel der juridische wijsheid toe te dekken om vervolgens de ouderen te lozen voor goedkopere werkkrachten. De afgelopen jaren kraakt het bij iedereen van ongenoegen, die ouderen moeten maar voor minder werken.Waar komt plots het idee weg dat deze ouderen minder moeten betalen voor de algemene kosten? Allerlei stapelbaantjes worden bedacht,net of deze ouderen een flipperkast zijn.Schandelijk na vele jaren arbeid!

  reageer
 • memo

   

  en waar blijft het plan van de 30 plussers dan die pissen overal naast de pot

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert