Faunabeheer schiet meer reeën af

FLEVOLAND
Faunabeheer Flevoland heeft het afgelopen jaar in verband met de verkeersveiligheid 276 reeën geschoten. Een jaar eerder waren dat 269.

Reeën zorgen geregeld voor gevaarlijke situaties op de weg, daarom mag Faunabeheer de dieren afschieten.

Faunabeheer heeft het afgelopen jaar alleen reeën geschoten vanwege de verkeersveiligheid, er is geen sprake van populatiebeheer.

Foto: politie Almere

reacties (8)

 • henkb

   

  Totaal geen zin om reeën te schieten. Moment dat een reegeit of bok wordt geschoten wordt gelijk zijn gebied door een andere ingenomen. Zijn namelijk territoriale dieren. Behalve in de wintermaanden dan lopen ze in zogenaamde reeënsprongen. Dus weer een leuke bezigheid van de jagers.

  reageer
 • Dick

   

  De SWOV deskundig? Hou op. Als het aan hen ligt rijden we 30km/u op de huidige 80km wegen. En de CROW adviseert alleen in hoe infrastructuur er uit zou moeten zien en dan vooral uit technisch oogpunt.

  reageer
 • frits

   

  Rare hobby met een valse argumentatie. Ook als er minder reeën zijn, blijft er kans op aanrijding, en moet je dus gewoon opletten als automobilist. De jacht draagt op geen enkele wijze bij aan de verkeersveiligheid. Verkeersveiligheidsdeskundigen van SWOV of CROW stellen ook nooit voor om meer wild af te schieten. Alleen de jagers stellen dat voor.

  reageer
 • Roel

   

  En vooral blijven klagen dat honden af en toe een ree pakken.

  reageer
 • Jacob

   

  Er zorgen wel meer levende wezens in dit land voor gevaarlijke en levensbedreigende situaties en niet alleen op de weg. Echter hierbij vinden wij preventief afschieten iets verwerpelijks. De achterliggende ommezwaai in ethiek is wellicht een gegeven om het tv-programma "De Achterkant van het Gelijk" weer eens van stal te halen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Pzaal

   

  Tja als je weet dat er reeën op sommige wegen lopen moet je ook je snelheid erop aan passen. En niet vol gas een ree aanrijden en dan lopen janken achteraf.

  reageer
 • Mmm Lekker mmm

   

  Beter als dat ze in de verbrandingsoven verdwijnen

  reageer
 • En zoveel mogelijk in afgelopen December,zo voor de feestdagen

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert