D66 verbaasd over komst recyclingbedrijf op Larserpoort

LELYSTAD
D66 in Lelystad wil van het college van burgemeester en wethouders weten of recyclingbedrijf Braam zich kan vestigen op bedrijventerrein Larserpoort.

Het bedrijf dat asfalt en puin hergebruikt heeft een omgevingsvergunning aangevraagd bij de Omgevingsdienst Flevoland, Gooi & Vechtstreek voor een vestiging aan de Pascallaan. Volgens D66 is de locatie opmerkelijk, omdat het college juist dit soort bedrijven op bedrijventerrein Flevokust wil krijgen.

D66-fractievoorzitter Peter Schot vraagt zich af of het verstandig is om een recyclingsbedrijf te plaatsen op Larserpoort, waar ook voedsel en medicijnen worden verwerkt. Verder wil D66 weten of de mogelijke komst van Braam op de Larserpoort negatief kan uitwerken op de ontwikkeling van Flevokust.reacties (7)

 • Koos

   

  Wat een onzin, hou dan toch gewoon je mond in plaats van je eigen partij voor paal te zetten. Marfo zit helemaal niet op Larserpoort, maar op Oostervaart. Lekker geïnformeerd als lokale politici. Daarnaast geeft de omgevingsdienst de WM-vergunning af, niet de gemeente. Dus ook die vraag is beantwoord. Bedrijven die medicijnen en voedsel verwerken, doen dit toch niet in de buitenlucht op een bedrijventerrein? Hopelijk doen is ze dit in een geconditioneerd in een schone ruimte binnen... Zodat fijnstof van de A6 ook niet het proces kan beschadigen. Het betreffende bedrijf (Braam) zal zich net als ieder ander aan de regels houden en als zij daarbinnen blijven, zal de betreffende ondernemer wel weten waar ze het beste kunnen zitten.

  reageer
 • KC

   

  Toch geen teerhoudend freesasfalt! Op de Flevokunst zouden geen losse materialen worden overgeslagen, dit i.v.b. met luchtverontreiniging en fijnstof. Er zouden alleen containers worden over geslagen.

  reageer
 • Willem D

   

  En dit bij het vliegveld ? Dan moet het straks weer verplaats worden, en wie moet dat betalen

  reageer
 • frits

   

  Het lijkt mij dat een bedrijf zelf het beste weet waar het zich optimaal kan vestigen. Blijkbaar heeft dit bedrijf geen behoefte aan een overslaghaven, en wel aan de A6. D66 is toch ook altijd zo voor marktwerking en neoliberalisme? Wees blij dat er een bedrijf is dat interesse heeft in Lelystad, en hou op met politiek gezeur om alleen maar aandacht te krijgen.

  reageer
 • Henk

   

  Dit is misschien inderdaad iets voor Flevokust!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Thomas

   

  "D66-fractievoorzitter Peter Schot vraagt zich af of het verstandig is om een recyclingsbedrijf te plaatsen op Larserpoort, waar ook voedsel en medicijnen worden verwerkt." Als het Schots plan was om aan te geven dat hij niet genoeg kennis heeft van afvalverwerking om dit dossier te kunnen behandelen, dan zou ik zeggen dat zijn plan bij deze geslaagd is.

  reageer
 • De ingenieur

   

  Wat een rare suggestie dat de kwaliteit van voeding en medicijnen zou afhangen van de bedrijven in de omgeving. Alsof ze alles met ramen open bereiden en alsof er dan geen andere zaken naar binnen kunnen waaien. Het bedrijf zal zich wel direct willen vestigen en niet afhankelijk willen zijn van dwazen in de politiek waardoor het elders wel 2026 kan worden.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert