Gemengde reacties op 50PLUS-plan

FLEVOLAND
Gemengde reacties woensdagavond in een provincialecommissie op het plan van statenlid Wout Jansen van 50PLUS. Jansen wil extra aandacht vanuit de provincie voor het groeiend aantal werkloze 50-plussers.

Zo zou de provincie een ambassadeur moeten aanstellen die gemeenten en werkgevers aanspoort oudere werklozen in dienst te nemen. Ook moeten er duo-banen komen, waarbij een oudere werknemer het vak leert aan een jongere. En er moet geld komen voor omscholing.

Verschillende politieke partijen vinden het plan sympathiek, maar onvolledig. De aandacht zou naar alle werklozen moeten gaan en niet alleen naar de 50-plusser.
Jansen besloot daarop zijn plan aan te zullen passen.

reacties (5)

 • Jaap

   

  waar bemoeit de provincie zich mee? Niet hun taak.

  reageer
 • Aad

   

  Met het almaar stijgen van de pensioenleeftijd durven de werkgevers niet het risico aan dat ze op termijn niet alleen een fietsenstalling op hun terrein moeten hebben maar ook een rollatorstalling.Symphatiek plan van de heer Jansen, maar als Den Haag niet beweegt is het niet levensvatbaar.

  reageer
 • Tsja

   

  Als je de 50 gepasseerd bent is het over. Leg je er maar bij neer dat je er niet meer bij hoort. Alhoewel het wel heel vreemd is dat je op die leeftijd wel overal zwart aan de bak komt.

  reageer
 • Kritisch.

   

  Laten we eerst eens in beeld krijgen waar werkelijk de volledige banen zijn? Overal lijken vacatures te zijn en als je kijkt dan zijn de meeste bemiddelt voor onvolledige weektaken. Het combineren van werken met een uitkering brengt menigeen in de problemen.Dan het combineren met verschillende banen dat maakt een aantal werkgevers het niet uit, maar er zijn er ook die het knap vervelend vinden. Die het niet zien zitten en tegen werken.Tevens de werklocaties liggen soms zo uit elkaar dat daardoor werknemers overbelast of ziek worden.

  reageer
 • Barbara

   

  Kijk dit verhaal getuigt nu van enig van inzicht!

 • Kees

   

  Dit plan creeert geen banen.Dom plan

  reageer
 • .\/\/.

   

  Dit plan creëert één baan: die van ambassadeur.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert