Commissariaat vd Media buigt zich over licentie

ALMERE
Het Commissariaat voor de Media buigt zich de komende weken over de toekenning van de lokale omroep licentie in Almere aan Media036. De afgewezen kandidaat, de Almeerse Omroep Stichting, heeft bezwaar gemaakt.

Tijdens een hoorzitting wilde het commissariaat donderdagochtend van de gemeente weten of er wel goed gekeken was naar de vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties in het bestuur van Media036. Dat is een verplichting in de mediawet en moet bij toewijzen worden gecontroleerd. De omroep koos voor bestuursleden op persoonlijke titel die in contact staan met een bepaalde groepering en niet voor de gebruikelijke vorm van vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties.

Verder kaartte AOS aan dat de keuze door de gemeenteraad vooral was ingegeven door het feit dat Media036, 47.000 euro subsidie vroeg en AOS meer dan het dubbele claimde. Media036 verklaarde niet meer subsidie nodig te hebben dan die kleine 50.000 euro. Berichten in de media dat Media036 alsnog een beroep zou willen doen op meer subsidie zijn onjuist opgetekend, meldde voorzitter Willem Miermans van Media036 aan het Commissariaat voor de Media.

reacties (8)

 • Media Volger

   

  De AOS, inmiddels in Almere omgedoopt tot Almeerse Onrust Stichters, kunnen beter iets gaan doen waar de gemeenschap wel blij van gaat worden. Juridische dreigementen aan het adres van diverse personen, waaronder wethouder Frits Huis, heeft de relatie tussen hen en de gemeente er niet makkelijker op gemaakt. Maar ja, met stoken gaat er altijd wel iets rammelen, maar of dit zal leiden tot andere inzichten of besluiten, ik betwijfel dit zeer.

  reageer
 • neutraleverslaggeving?

   

  Op de website van de Almeerse Omroep een inhoudelijk bericht over de hoorzitting. Nieuws, propaganda of hulpkreet?

  reageer
 • Schetsvertonig

   

  Wanneer worden wij verlost van een stel amateurs die menen een lokale omroep te kunnen opzetten, terwijl ze de voorgaande bewust om zeep hebben geholpen. En wanneer worden personen als de Leeuw van OPA eens tot de orde geroepen waar het gaat om belangenverstrengeling. Deze kliek aan herrieschoppers, zelf profiterend van de voordelen die een mediainstelling biedt ten voordeel van hun mening, politieke voorkeur en of eigen bedrijf, moet zich eens beseffen hoeveel schade ze andere personen aandoen terwijl hun persoonlijke integriteit ver te zoeken is. Kijk in de spiegel en vraag jezelf af waar je mee bezig bent.

  reageer
 • Kees

   

  Als men dan toch de stofkam gaat hanteren, neem dan direct ook dat malle KAF even mee

  reageer
 • Quatuur

   

  De hr Miermans heeft meerdere keren gezegd dat hij voor de volledige geld bedrag gaat desnoods via rechter! Almeere is nu een grote stad geworden dat betekend dat er volgens de wet de stad bestuurd moet worden -- einde van vriendjes politiek einde vooral van amateurs. En maar hopen op een rechtvaardige beslissing van de commesariaat. Een mooie winst voor de democratie dan .

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Spiegeltje

   

  Tja. En wie waren er tijdens het proces richting de licentie continu aan het schuiven met rollen, poppetjes en verantwoordelijkheden? Juist de AOS. Dat geeft vertrouwen pas aan de gemeente en het commissariaat. Ga iets nuttigs met je leven doen.

  reageer
 • Jond

   

  Dat Media036 het zou krijgen was al lang voor het besluit bekend. Doorgestoken kaart! Dit stinkt aan alle kanten.

  reageer
 • Alexsalmere

   

  Meneer Miermans doet niks voor niks dus ben benieuwd hoe hij onkosten declareert

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert