Meer verkeerscontroles op Larserweg

LELYSTAD
De politie gaat dit jaar extra verkeerscontroles houden op de Larserweg in Lelystad.

De politie en het Openbaar Ministerie bekijken elk jaar op welke wegen er extra controles nodig zijn. Daarvoor wordt ook overlegd met de wegbeheerders.

De politie blijft extra controleren op de gebruikelijke plekken zoals de dijk Lelystad-Enkhuizen, de Vogelweg tussen Almere en Lelystad, en de Oosterringweg tussen de A6 en Marknesse.

reacties (16)

 • .\/\/.

   

  Bij het woord verkeerscontrole krijgt de flevolandse vinex-astrarijder een rood waas voor zijn ogen, en slaat-ie aan in de mopper- en klaagmodus.

  reageer
 • Dick

   

  Ik kan je Idee onderschrijven. Kijk maar eens goed naar de jasjes van de gasten in die busjes. Er is er geen een bij die een streep op z'n uniform heeft. Wel een badge. Een nomale politieagent begint al met 1 streep. En dan moet je de reguliere politiemensen maar eens horen praten over deze mannetjes. Zelfs die hebben er geen goed woord voor over. Maar ja, er was eens een minister, Ad Melkert red., die wat wilde doen aan de enorme werkloosheid. Hij heeft de zgn Melkert banen in het leven geroepen. Zie hier het resultaat.

  reageer
 • Rob

   

  Ik heb wel eens het idee (ten onrechte hoop ik) dat we in dit land meer een verkeerspolitie hebben dan hetgeen waarvoor een Politieacademie oorspronkelijk voor opgericht is. Degradatie van het vak. Gemiddelde diender had mogelijk een andere ambitie, roeping toen ze tekende voor dit beroep, hoop ik....

  reageer
 • Nol

   

  Als je je gewoon aan de verkeersregels houdt is er niets aan de hand! Zo simpel is het..

  reageer
 • Jan

   

  'Veel verkeer, veel ruimte, dus mensen die niet altijd exact de maximaal toegestane snelheid rijden.' Hij heeft wel gelijk hoor, het lukt mij ook niet om altijd exact de maximum snelheid te rijden. Vooral daar waar het van 80 naar 100 gaat of andersom, die 20 km/u verschil daar heb ik toch een paar meter meer voor nodig.......

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Dick

   

  Nee hoor, zo moeilijk is dat niet. Echter is de verkeersdichtheid in woonwijken te laag om rendabel een kassalocatie in te richten.

  reageer
 • Dick

   

  Nee jan, dit is wel degelijk dezelfde. Ik kan het je ook wel uitleggen maar dan neem je me weer andere dingen kwalijk. Maar goed, je vraagt er om, omdat een statiefje in de berm een makkelijke manier van geld innen is.

  reageer
 • Klaas

   

  Terecht, daar rijst ook iedereen altijd te hard

  reageer
 • Lely...

   

  Vreemd, lukt mij prima om de maximum snelheid te respecteren...

  reageer
 • Jan

   

  Dan ben je duidelijk een andere Dick dan diegene die hier normaal reageert. Als het ook maar iets met verkeer te maken heeft kan hij het je precies uitleggen.

  reageer
 • Roel

   

  Je hebt gelijk Dick, maar ik denk dat het moeilijk is om in een woonwijk een wettelijk acceptabele snelheidsmeting uit te voeren.

  reageer
 • frits

   

  Op de wegen waar de politie controleert, gebeurt bijna nooit wat. Binnen Lelystad pakken ze ook altijd net dat 50-deel op de Oostranddreef. ook daar: geen ongevallen. Kortom: het gaat alleen om makkelijk veel hoge boetes scoren. Als het ze echt om veiligheid gaat, controleren ze niet op de Larserweg, dijk naar Enkhuizen enzovoorts, maar juist op wegen als de Bijlweg en de drukkere wegen in de woonwijken, zoals Pauwenburg. Ik vraag me af met welke wegbeheerders er overlegd is. Volgens mij alleen de provincie, en niet de gemeenten als ik het zo zie.

  reageer
 • p. vd v

   

  Er zijn genoeg situaties waarbij het maar net goed gaat.. ik zou zeggen als je je aan de regels houdt heb je er toch geen last van!

  reageer
 • Peter

   

  Idd, op de stukken bij de stoplichten waar de max. snelheid 80km/p uur is. Lekker cashen!

  reageer
 • Dick

   

  Ik vraag mij werkelijk af wat de criteria zijn om die extra controles te houden. Plaatsen waar het nodig is om de snelheid eruit te laten zie je ze niet staan. Juist in de bebouwde kom in wijken wordt enorm gejakkerd. Daar is de gevaarzetting vele malen hoger. Maar je ziet ze er niet.

  reageer
 • Arjan

   

  Waarom doen ze dit?? Hieronder de ongevallendata (bron: RTL Nieuws, zie hun website) 2014: 1 ongeval, onvoldoende afstand, 1 gewonde 2013: geen ongevallen 2012: kruising Larserweg, Goosiesweg, geen voorrang verlenen, 1 gewonde. Of is het makkelijk cashen hier? Veel verkeer, veel ruimte, dus mensen die niet altijd exact de maximaal toegestane snelheid rijden.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert