Burgemeester erkent problemen veiligheid busvervoer

ALMERE
Burgemeester Franc Weerwind van Almere erkent dat de problemen met de veiligheid in het busvervoer in zijn stad en bij NS-stations groot zijn. Dat deed hij donderdag tijdens de Politieke Markt.

De PVV had de toenemende agressie in de stadbussen op de agenda gezet. De VVD deed dat met de problemen op en rond de stations in de stad. De boodschap was helder: doe iets op korte termijn om agressie tegen te gaan.

Volgens burgemeester Weerwind gebeurt er op dit moment al heel veel en is de gemeente permanent in gesprek met Connexxion, NS, politie en justitie.

reacties (6)

 • peter

   

  Almere verloedert in rap tempo, busstation Almere Centrum is s,avonds niet prettig ivm rondhangende junks en dealers.Als je bij ns poortje in of uitcheckt dan probeert er regelmatig een donker typje met je mee te lopen, waar is het toezicht? Stedenwijk begint op een vuilnisbelt te lijken, overal afval en bij ingang van de wijk rondhangende clienten van het leger des heils. Kan toch niet zo!

  reageer
 • Esveen

   

  Iedere woensdag ben ik de enige die gebruik maakt van de scanapparatuur in de bus. De rest maakt zich daarover niet druk. Voelen zich onaantastbaar. Dit is op traject Station - Walt Disney plantsoen. Controleer daar vaker, voel ik me veiliger.

  reageer
 • Lely

   

  Maar het zij toch echt burgers die de overlast bezorgen, niet de gemeente! Als ieder zich nu eens gedraagt, zij al die veiligheidsmaatregelen niet nodig!

  reageer
 • ron

   

  en hoe denk je de overlast dan op te lossen? (want dat lost zich niet vanzelf op)

 • Dirk2

   

  We weten heel goed wie het zijn en welke groepen jeugd/criminelen. Optreden zou beter staan dan politiek gezwets. Het gaat binnenkort een keer helemaal mis en dan heeft de politiek het uiteraard niet gedaan, Weerwind betuigt spijt en alles blijft zoals het was. De slachtoffers zijn in dit land minder belangrijk dan de daders!

  reageer
 • Dr.Jake

   

  Ja "heel veel" geklets tussen de partijen zal die zeker bedoelen. Nederland is het land van het vergaderen en nog eens vergaderen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Pzaal

   

  Achja 500.000 euro voor het verbouwen van de raadzaal en het betalen van wachtgeld gaat nou eenmaal voor..

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert