Populariteit dienstencheques neemt toe

LELYSTAD
Lelystadse 75-plussers en mantelzorgers hebben afgelopen jaar in totaal vijfduizend keer huishoudelijke hulp ingekocht via een zogeheten dienstencheque.

Het aantal mensen dat zo'n cheque koopt neemt nog steeds geleidelijk toe. Daarom wil de gemeente Lelystad de doelgroep uitbreiden tot een wat bredere groep inwoners voor wie zo'n cheque een goede aanvulling kan zijn op de reguliere ondersteuning. De leeftijdsgrens wordt daarom verlaagd naar 70 jaar en het aantal uren per week dat er gebruik van gemaakt mag worden gaat van twee naar drie.

Lelystad heeft de dienstencheque afgelopen zomer ingevoerd.

reacties (2)

 • Barbara

   

  Beiden bedankt!

  reageer
 • Barbara

   

  Kan iemand vertellen wat een dienstencheque is?

  reageer
 • Daan

   

  Met een dienstencheque (eigenlijk dienstenvoucher) kun je (extra) huishoudelijke hulp inkopen voor €10 per uur. Je kan hier gebruik van maken als je 75+ bent of een WMO indicatie voor huishoudelijke hulp hebt. En het is logisch dat het steeds populairder wordt, want de gemeente Lelystad heeft de huishoudelijke hulp op maximaal 2 uur per week gezet. Wil je meer hulp, dan moet je dus eigenlijk altijd dienstenvouchers kopen naast de eigen bijdrage die je al betaald aan het CAK.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert