Wethouder vindt PVV uitspraak "ronduit stuitend"

ALMERE
Wethouder Tjeerd Herrema vindt de wijze waarop de Almeerse PVV het vluchtelingenvraagstuk betitelt met het woord nepvluchtelingen "ronduit stuitend".

De PVV vindt dat duizenden asielzoekers nepvluchtelingen zijn die geen sociale huurwoning in Almere verdienen. Herrema deed de uitspraak in een vergadering waar de gemeenteraad geld beschikbaar stelt om snel meer sociale huurwoningen te bouwen.

De PVV deed het voorstel om deze nieuwe sociale huurwoningen enkel aan Almeerders te geven en niet aan asielzoekers, maar geen enkele andere politieke partij stemde daarmee in.

reacties (26)

 • Car

   

  De Waterwijker weet de oplossing voor het geklaag. Tot dat hij zelf in problemen komt dan wil ik wel eens horen

  reageer
 • Car

   

  Over 10 jaar zegt de regering dat er destijds een foutje is gemaakt. Maar nu gaan we het anders doen......

  reageer
 • waterwijker

   

  Nee, we weten het nu wel. Horendol worden we van dit valse geklaag. Hoog tijd dat al die zogenaamde 'tweederangsburgers' eens een jaartje naar syrie of een willekeurig andere 'failed state' worden gestuurd. Gaan we ze, als ze terug zijn, eerst een tijdje 'opvangen' en dan van hot naar her sturen. En natuurlijk alle elementaire burgerrechten onthouden, want dat is wat de zogenaamd beschaafde nederlander het liefste ziet. En dan eens kijken hoe blij ze zijn met de beschamende opvattingen van die fijne nederlanders die achter zo'n PPV aan lopen.

  reageer
 • Dirk2

   

  Herrema lijkt wat narcistische trekjes te hebben. Deze man is uit op stemmen, zieltjes winnen. De PVV heeft ongelijk en is uiterst provocatief maar de PvdA is de slang in de kuil. Roepen dat het anders moet maar ondertussen het salonsocialisme opdrijven. Vraag is dan ook wie slechter is?

  reageer
 • Joop

   

  Dat zijn we wel. Onze kinderen staan achteraan met woningen, bejaarden moeten meer en meer inleveren, opvang wordt steeds slechter en de armoede in Nederland steeds groter. En als beloning wordt de belastingdruk steeds hoger en hoger. Moet ik verder gaan?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Kees

   

  Dat ben je niet. Maar je gelooft maar al te graag dat je dat bent.

  reageer
 • Anno en Niem

   

  PVV heeft gelijk.

  reageer
 • erg

   

  ojee, waarom is dat erg? wat erg is dat er een angstcultuur heerst en dat mensen nu op internet gezet worden om de tegenstanders onder druk te zetten en je mag niets tegen asielzoekers hebben want dan wordt h je opgepakt , en ik voel of ik in het buitenland woon, waarom laten we dit toe, we zijn monddood..

  reageer
 • Kees

   

  Dan zijn het illegalen en die kunnen zich helemaal niet inschrijven voor een sociale huurwoning. Dus ook die komen niet in deze woningen.

  reageer
 • Car

   

  Alles voor de vluchtelingen en de Nederlanders kunnen verrekken. Ik ben het eens met de PVV. Ik ben het zo zat dat ik als Nederlander een tweede rangs burger ben geworden maar wel nummer 1 ben als er belasting betaald moet worden. Ik hoop dat er snel verkiezingen komen.

  reageer
 • Joop

   

  Ik noem gasten die zich vluchteling noemen maar al te graag en ongewenst met hun handen aan vrouwen komen nep vluchteling en aanranders.

  reageer
 • Ook kees

   

  Zo is het. En het is stuitend de reacties hier.

  reageer
 • Swiebertje

   

  In je dromen, uiteindelijk is de controle hier zo ver weg van de werkelijke vluchtroute dat niet meer te bepalen is woe welke rechten heeft. Controle zal moeten plaatsvinden aan de grenzen van de RU.

  reageer
 • Jan

   

  Dat heet benoemen van problemen, en jammer voor een hele groep, daar komen de problemen wel vandaan.. Dus dan maar doen alsof er niets aan hand is? Net als in het pre Pim Fortuyn tijdperk?

  reageer
 • Van de Beek

   

  Tjeerd moet meer kranten lezen en mensen op straat horen Harry,

  reageer
 • ron

   

  sommigen mensen hebben stopwoordjes en zeggen bijv 2 keer uh in 1 zin of gebruiken een ander betekenisloos woordje. Het stopwoordje van de PVV was eerst moslim en islam. nu is het "nep". ik noem het neptaal.

  reageer
 • ron

   

  "De uitspraak van Herrema vind ik daarom even stuitend.. door te stellen dat er geen nepvluchtelingen zouden zijn." waar zegt hij dat dan? lees ik erover heen?

  reageer
 • Jacob

   

  Herrema vindt de uitspraak van de PVV stuitend, maar weerlegd de uitspraak niet.

  reageer
 • Jan

   

  Was dat maar waar. Helaas, alle afgewezen aanvragen, wat er veel te weinig zijn, betekent nog niet dat die klanten ook daadwerkelijk Nederland verlaten. Integendeel, daar komt dan weer de zoveelste groep mensen die ze uit alle macht probeert te helpen, ondanks de rechterlijke uitspraken. Moet u en ik eens proberen..

  reageer
 • Jan

   

  Wat, ontkennen dat het zo is, alleen maar om de PVV een hak te zetten? Wordt onderhand een gewoonte in politiek Nederland met als dieptepunt de benoeming van een kamervoorzitter als statement.. Fijn dat de politici zo goed in staat zijn om de onrust in Nederland te vergroten ipv nu eens man en paard te noemen, en daarmee ook de zaken aan te kunnen pakken. Of steken we liever de kop in het zand?

  reageer
 • Nou ik vond het helemaal geef slecht idee van de PVV want wanneer zijn onze kinderen aan de beurt? Of intresseert dit niemand mee, alles voor de vluchteling/gelukszoeker.....familie is onderweg.

  reageer
 • Kees

   

  Maar mensen die geen 'echte' vluchteling zijn krijgen geen verblijfsvergunning en komen dus sowieso niet in aanmerking voor een woning. Herrema heeft dus gewoon gelijk.

  reageer
 • Bram

   

  Wie of welke partij het heeft uitgesproken maakt niet uit het is de simpele waarheid en die telt.Dus totaal niet stuitend.

  reageer
 • almere

   

  het zijn ook geen vluchtelingen , maar het zijn gelukzoekers en tjeerd blijf ze vooral knuffelen , maar ga maar eerst eens zorgen voor voldoende sociale huurwoningen voor almeerders die al jaren wachten op een woning , maar nee die tellen hier niet meer mee bij de pvda want die kunnen wel wachten hier in almere eerst maar eens flink door knuffelen dat is pvda beleid geworden

  reageer
 • Swiebertje

   

  Herrema kan niet ontkennen dat een groot deel van de mensen die deze kant op komt volgens de richtlijnen geen vluchteling is maar slechts gelukszoeker. Die zijn dan in mijn ogen welkom maar kun je niets bieden. Men zal zelf voor brood en onderkomen moeten zorgen.

  reageer
 • hans49

   

  Niet alle vluchtelingen zijn nepvluchtelingen. Maar evenmin zijn alle vluchtelingen werkelijke oorlogsslachtoffer, zoals de heer Herrema van de PvdA ons graag wil laten geloven. De werkelijkheid ligt er tussenin. De uitspraak van Herrema vind ik daarom even stuitend.. door te stellen dat er geen nepvluchtelingen zouden zijn. De praktijk geeft het tegendeel aan. Zie ook de ervaringen in Lelystad, verwoord door burgemeester Horselenberg.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert