Ondernemers niet blij met grootte nieuwe supermarkt Polderwijk

ZEEWOLDE
De ondernemers in het centrum van Zeewolde zijn onaangenaam verrast door de grootte van de nieuwe supermarkt die in nieuwbouwwijk Polderwijk komt. Het was bekend dat er in de bestemmingsplannen ruimte was voor een nieuwe buurtsuper maar volgens de ondernemers zou die dezelfde omvang krijgen als de COOP in de wijk Horsterveld.

Met minimaal 1600 vierkante meter wordt de nieuwe winkel bijna net zo groot als de Albert Heijn, de grootste supermarkt van Zeewolde. De ondernemers vinden het onbegrijpelijk dat de gemeente dit toestaat terwijl ze juist prioriteit geeft aan de verbetering van het centrum.

Het steekt de Vereniging Centrumondernemers Zeewolde ook dat de plannen ter inzage lagen tijdens de feestdagen. Dat heeft er volgens hen voor gezorgd dat ze de optie om zienswijzen in te dienen hebben gemist. De plannen lagen in totaal zes weken ter inzage.

reacties (24)

 • Petra van der Luer

   

  Fantastisch, ik kan niet wachten tot deze supermarkt er is! Er zijn inderdaad al een aantal supermarkten in Zeewolde, maar de meesten ( op de Lidl na) verkopen precies hetzelfde, met prijsverschil. Met de komst van de nieuwe groenteboer, die ook eens wat aparte producten heeft, is er iets veranderd, maar voor de rest is het aanbod ontzettend bekrompen. Het is heel simpel; als het hier aangenaam winkelen was, dan zouden de mensen dat niet elders gaan doen. Dat is geen karakterfout, zoals hier wordt geopperd, je bent niet verplicht om te winkelen waar het je niet bevalt.

  reageer
 • Jan

   

  Helemaal mee eens Rob. Wij kopen onze kleding in Zeewolde. Dat geldt ook voor witgoed. Daar hebben we Expert voor. En als de Inwoners van Zeewolde nu even achter hun PC vandaan komen, zullen ze zien dat de prijzen in de winkel gelijk zijn als op internet. Koop maar eens een camera bij Tuinte. Jammer dat de oude ABN AMRO geen horeca wordt. Gemiste kans!

  reageer
 • Anja

   

  Mijn dagelijkse boodschappen haal ik in het dorp. Ik ga naar de supoermarkt, slager, bakker, groenteboer en drogist. Voor o.a. kleding zoek ik buiten het dorp, of internet omdat er nu eenmaal weinig aanbod/keuze is. Ik ben begin 40 en wil nog enigzins met mijn tijd mee gaan:). Ook bijvoorbeeld in witgoed kon ik in het dorp niet slagen. Ik had een nieuwe vaatwasser nodig en wilde hier niet al teveel geld aan uit geven. In het dorp had ik de keuze in een prijsklasse van € 500,- en hoger. In harderwijk geslaagd voor € 250,- (siemens). Dit noem ik geen dubbeltje meer. Kortom een beetje variatie in aangeboden merken mag best. Niet alleen in hoog segment gaan zitten.

  reageer
 • Rob

   

  Deen is ook zo eigenwijs geweest om daar neer te strijken, div. Voorgangers daar zijn op die locatie al stuk gegaan. Als daar een Jumbo was gekomen dat had AH een geduchte concurrent gehad. Nu schat ik in dat de Boni en Deen het niet gaan redden met de Boni als eerste.

  reageer
 • Rob

   

  Die verpaupering is al veel langer aan de gang, dat komt omdat veel mensen die in Zeewolde zijn komen wonen er voor kiezen om voor een dubbeltje minder naar elders te rijden en zo hun eigen middenstand de das om doen. Verder heeft het Zeewolder Centrum teveel aan winkels van lieden die denken we proberen het ook maar eens die vervolgens binnen de kortste keren de deuren sluiten wegens gebrek aan klandizie. Tel bijv. Alleen het aantal kappers, drogisterijen snackbars etc. Maar. Winkeliers breng eens wat meer diversiteit aan winkels in het centrum. Concentreer de cafe's, eettentjes eens op het kerkplein ipv door het hele dorp heen op de foute plekken. Ook de Gemeente moet eens een rol gaan spelen die je van een Gemeente mag verwachten. Doe eens wat aan die kilheid in het Centrum. Winkeliers veeg af en toe eens bij je voordeur je eigen troep weg. Er is nog zoveel te doen maar de meeste middenstanders zitten op hun handen en klagen wanneer er een nieuwe Super komt terwijl ze dat zelf ook hadden kunnen bedenken dan nu met 4 supers in het Centrum neer te strijken waarvan er maar 2 goed draaien.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Joep

   

  Einde van de Deen lijkt me. Als ik centrum ondernemer zou zijn dannis de gang naar een civiele procedure logisch.

  reageer
 • Harmpie

   

  wat een domme opmerking. Winkels in het centrum liggen veel te ver van elkaar. Er is al veel leegstand, deels door de extreem hoge huren en deels doordat iedereen maar denkt een winkel te kunnen beginnen. Er worden winkels geopend, waarvan je denkt, binnen 6 maanden is deze weer weg. Tevens wordt het parkeren steeds meer een probleem, dus een Jumbo met 110 parkeerplaatsen is prachtig. En wat betreft de Coop voorstanders, wel eens berekend hoe duur deze winkel eigenlijk is t.o.v. de Boni. Zal je van schrikken. Aanbiedingen uit de folder hebben ze nooit, wel hetzelfde artikel tegen een duurdere prijs van een ander merk. Vlees in de Coop staat veel te lang buiten de koeling. Personeel is niet vriendelijk en parkeren is lastig, ivm met de scholen dichtbij. Dus ik zeg, Hallo Jumbo.

  reageer
 • Gerrit

   

  Dit zal het begin zijn van het verpauperen van het centrum van Zeewolde, kijk maar naar Lelystad

  reageer
 • alex

   

  Lekker duidelijk kim. >_<

  reageer
 • Richard Bakker

   

  Rare reacties vanuit het dorpscentrum! Ik woon nog geen jaar hier in het dorp, en wel in de Polderwijk en tot alle tevredenheid, maar vanaf het begin af wist ik dat met de komst van Polderwijk noord en het Havenkwartier er ook een supermarkt zou komen op de reeds aangewezen plek. En aangezien dat praktisch bij mij om de hoek is, zeg ik: "hoe eerder hoe beter!" Dat ontlast dan teven een beetje de drukte in het centrum, toch? En dan ook nog graag een Jumbo, dan hebben we alle concurrenten op een rij, en laat dan maar zien wie de beste is...!

  reageer
 • Rob

   

  Weet je ik niet snap dat is dat we 4 supermarkten in het centrum hebben, nu komt iedereen van uit het hele dorp met de auto naar het centrum om boodschappen te doen. Die supers die nu klagen hadden zelf slimmer moeten zijn en nu niet de Gemeente de schuld geven. Mijn inschatting is dat er in het centrum 2 supermarkten teveel zijn waarvan alleen AH en de Lidl het goed doen. Ik zeg dat het Super is dat er een Super komt in de Polderwijk.

  reageer
 • Kim

   

  Oke hoe kan een klein dorpje als dit zoveel suppermarkten aan nemen het loop al geen nig even en het staat leeg

  reageer
 • waarnemer

   

  We hebben al een AH, Deen, Boni, COOP, Lidl, Landwinkel Dekker, supermarkt Polenhotel, minimarkt Supertank en dat alles in een dorp. Het Stalen Ros moest weg, koste wat het kost. Prima beleid gemeente, maak de boel maar verder kapot.

  reageer
 • ach

   

  Toen ik hier in 1986 kwam wonen, zou Zeewolde klein blijven.... helaas laten we nu aub geen amerikaanse supermarkten hier gaan neerpoten, 5 is al veel 6 is too much

  reageer
 • Ren&#233;

   

  Prima er moet keuzen zijn

  reageer
 • Waarom hier nu klagen als je 6 welen de tijd had? Nu ben je te laat!

  reageer
 • piet

   

  toen wij ons huis kochten in 2006 zou er een supermarkt komen was al gezegd wat doen ze nu moeilijk polderwijk is al zo groot ze bouwen maar door dus meer mensen laat die supermarkt maar snel komen

  reageer
 • MM

   

  Jeetje..... Zo overbodig weer dit. Zeewolde heeft al genoeg supermarkten!!! Hopelijk blijven de andere supermarkten bestaan waaronder de Coop!!!

  reageer
 • Lely

   

  Precies, 6 weken inzage minus de 2 weken kerstvakantie, dan waren er 4 "gewone" weken over waarin men gelegenheid heeft gehad de plannen in te zien.

  reageer
 • Kees

   

  De inzage gemist want feestdagen? Sinds wanneer duren die 6 weken?

  reageer
 • Zjak

   

  Bij de toenmalige aankondiging van de Boni werd door LZ geblaat het mag géén grote Super worden! En nu ineens een hele grote VOLLEDIG OVERBODIGE super! Dit waardeloze, met zichzelf ingenomen, 'bestuur' doet er alles aan om Zeewolde om zeep te helpen. Zoooo'n triest 'bestuur' :((

  reageer
 • arie

   

  weer een die 7 dagen per week open gaat . en de kleinere sluiten van zelf .7 dagen werken kan geen mens volhouden.

  reageer
 • jeroen

   

  5 min fietsen..... wat een ramp. Deze supermarkt is totaal overbodig. Maar er zal vast iemand rijk mee geworden zijn door in te stemmen met de plannen.

  reageer
 • Jan Huizen

   

  Je verwacht het niet van de gemeente Zeewolde. Die zijn altijd voor de ondernemers en zorgen dat deze heel tevreden zijn en blijven. Dat er zo'n grote Jumbo bijkomt is niet erg hoor. Misschien dat er minder mensen in het centrum komen, maar dat maakt ook niets uit, toch gemeente!? Dit is alwéér een mega blunder van deze gemeenteraad!! Nog nooit meegemaakt dat dit stel incapabelen zo veel ellende kunnen en blijven aanrichten in die kleine gemeente..... Prettig weekend....

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert