PvdA-dissident wordt fractie-assistent bij LEUC

LELYSTAD
Oud PvdA-raadslid Emmy van der Kleij wordt de nieuwe fractieassistent van de partij LEUC in Lelystad.

Van der Kleij stapte in december 2013 uit de PvdA, dit nadat ze als enige binnen haar partij tegen het project Flevokust had gestemd. Dit was de beslissende stem waardoor de plannen van het bedrijventerrein niet door gingen.

In 2014 deed Emmy van der Kleij mee aan de gemeenteraadsverkiezingen met Partij van der Kleij. Ze kreeg te weinig stemmen voor een raadszetel. Als fractie-assistent kan van der Kleij meedoen aan raadscommissies in Lelystad.

reacties (22)

 • Barbara

   

  Al die jaren dat ik raadsvergaderingen "probeer" te volgen heb ik deze mevrouw nog nooit iets horen zeggen. Zat de angel al die jaren als PvdA raadslid zo diep dat dit eigenlijk het groene moment was om ervan verlost te worden? Ik heb deze mevrouw nooit het woord zien nemen tijdens raadsvergaderingen. Moet haar toch eerder ook al het een en ander dwars hebben gezeten zou je denken?

  reageer
 • Barbara

   

  Waar ik het over heb ? Dat jij met je neus de verkeerde kant schijnt op te kijken als je nooit iemand bij die bushalte ziet staan wachten. Geen idee dat er mensen die uit Gezondheidscentrum komen ziek zouden kunnen zijn en daar dan een uur in de regen op vervoer moeten wachten? Doe niet zo mal met je reactie al zou dit geldverspilling zijn. Verder ben je met je pietpraat niet op de hoogte met de tijden die de bus de halte aandoet. Zou een beslissend ambtenaar enige beschaving in zijn donder hebben had dit al lang geregeld moeten zijn. Het hokje wat er altijd stond is weggehaald omdat louche gasten er elk weekend een ruit van ingooiden. Zij kregen dus hun zin. Heb je problemen met geldverspilling dan moet je dus niet bij mij, maar bij gemeente je ei neerleggen. Helaas zal je die moeite niet nemen omdat het jouw probleem niet is. Tunnelvisie en egoisme.

  reageer
 • Dirk2

   

  Prima! Flevokust was en is volledig overbodig. Leefbaar en Groen Links hebben zich prima verzet. En een PvdA'er die wel een eigen mening had maar niet gewenst was! Enge partij de PvdA...

  reageer
 • Metz

   

  Nou fijn allemaal dissidenten die het grote geheel niet begrijpen.

  reageer
 • Wim

   

  sterke vrouw!. Heeft zich verzet tegen machtspolitiek van de PvdA. Heeft samen met de IP gezorgd dat grote vervuiler van Bentum (Flevokust) er niet is gekomen! Respect voor Emmy vd Kleij

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Flevowatcher

   

  beste van linksnaarrechts, Voor u geldt hetzelfde als ik eerder (hieronder) schreef: eerst feitenkennis , dan pas pluimen uitdelen. Beetje goedkope reactie...

  reageer
 • frits

   

  Iedereen kan zich kandidaat stellen als raadslid; de partij moet je dan nog wel op de lijst zetten, en de kiezers moeten dan nog wel op je stemmen. Maar zo ver is het niet, ze zet zich nu als vrijwilliger in, en dat is meer dan de meeste inwoners van deze stad kunnen zeggen. En wie zegt dat zij als raadslid niets doet? Van de 35 in de raad zijn er nu wel heel veel die nauwelijks iets of niets doen. Het zijn maar een paar raadsleden die de dienst uitmaken, en vooral door willen drukken wat de inwoners niet willen. Overigens heeft ze groot gelijk dat ze de PvdA de rug toegekeerd heeft. Dat heb ik ook al jaren geleden gedaan. Flutpartij met principeloze baantjesjagers, en in Lelystad een wethouder die vooral bezig is met clientelisme en vriendjespolitiek.

  reageer
 • Van links naar rechts

   

  Wat een top wijf. Ze was tegen geldverslindende bullshit. Die 70 miljoen voor flevokust moet terug naar de burger. Naar de zorg. Naar werkgelegenheid. Naar ouderen en zwakkeren. Naar investeren ipv bezuinigen. Al die lokale bezuinigingen kwamen omdat er 70 miljoen voor flevokust nodig was, ten koste van de Lelystedeling. Daar was van der Kleij tegen, ze deed haar mond open als enige.

  reageer
 • Anoniem

   

  Een dissident is iemand die zich afzet tegen beleidslijnen die niet stroken met wat de burger wil. De politica had moed, zij maakte het verschil, nu komt ze terug en krijgt er niets voor, geen cent. Ze is een politica die midden in de samenleving staat, al twee jaar zich voor arm en rijk inzet zonder er een cent voor te krijgen,ze geeft geen moer om geld, ze geeft om lelystad. Ze heeft hart voor de stad.wat een top wijf.

  reageer
 • Anoniem

   

  Hulde aan mevr van der Kleij die moed toonde en 70 miljoen aan geldverslindende uitgaven van PvdA in haar eentje tegenhield, ze kwam op voor de burger, ze luisterde naar wat de burger wilde, die 70 miljoen moet terug naar de lelystedelingen.naar wergelegenheid en zorg.en fractieassistente is niet betaald, daar krijg je niets voor.

  reageer
 • Flevowatcher

   

  Beste Frits, het is zo makkelijk om via een fractieassistentschap weer op een kieslijst te komen, je switcht gewoon van de PvdA naar LEUC en over een jaartje sta je weer gewoon verkiesbaar. Wat heb je gepresteerd: (in de vorige raad, niets, behalve 1 keer niet met je fractie meestemmen... ) En vervolgens 500 E fractielidvergoeding opstrijken, weer op de kieslijst komen, en pronken met andermans veren (tegenhouden van het Flevokustproject 1.0) niet dus, dat was GroenLinks en Leefbaar Lelystad, sorry hoor!

  reageer
 • Flevowatcher

   

  Beste Gerben, ik ben zeker niet te laf om mijn naam te noemen: Bart van der Kolk, ex-fractievoorzitter van GroenLinks, destijds de enige partij die gereageerd heeft op die 'megavervuiler', en het was niet de PvdA, en zeker niet mevrouw van der Kleij, die van Bentum heeft tegengehouden, het was GroenLinks, in de persoon van ondergetekende die keihard heeft gevochten tegen deze afvalberg, en deze ondernemer, en tegen de toenmalige wethouders die unaniem voor dit gedrocht waren. Mevrouw van der Kleij heeft op het laatste moment, blijkbaar (achteraf) onder druk van tegenstanders (niet van GroenLinks), waarschijnlijk iemand van Leefbaar Lelystad, tegengestemd. Dat was, ook voor GroenLinks, een steun in de rug! Maar ga mij nu niet vertellen dat het mevrouw van der Kleij was die dit onzalige plan heeft tegengehouden: dat was, ere wie ere toekomt, GroenLinks samen met Leefbaar Lelystad. Iedere andere versie is leugenachtig, zo ook uw versie! Jeantienne van der Hoek zal onze versie kunnen bevestigen. Denk na voordat je te kort door de bocht fietst...

  reageer
 • frits

   

  Daar stoppen nauwelijks bussen meer, alleen nog in de spits 1x per uur, en er stapt nooit iemand in of uit. Waar heb je het dan over? Geldverkwisting!

  reageer
 • Heino

   

  Nou, ze kan het niet laten........hier zitten de burgers vast op te wachten.....het wordt er niet Leucker op......

  reageer
 • kiezer

   

  Partij LEUC is PVDD ( Partij van de dissidenten) en een filiaal van 50+455924

  reageer
 • Gerben

   

  Lekker afgeven en zelf te laf om je naam te noemen! Terzake: als je in je eentje megavervuiler van Bentum van de Flevokust en uit mijn achtertuin hebt weg weten te houden dan heb je volgens mij dus echt wel een hart voor Lelystad en haar bewoners

  reageer
 • frits

   

  Voor de vergoeding hoef je echt geen fractieassistent te worden. Volgens mij hebben deze mensen juist erg veel hart voor de stad, in tegenstelling tot de visieloze en principeloze carrierejagers van veel andere partijen, zoals de PvdA en de VVD.

  reageer
 • Harrie

   

  Nou. Dat is me even een aanwinst voor de Lelystadse politiek.....not!!

  reageer
 • Barbara

   

  Misschien komt er dan straks alsnog een leuc, en noodzakelijk lang verwacht bushokje aan de Kempenaar. Halte Gezondheidscentrum, Apotheek en Tandartspraktijk. Hoop dat mevrouw inmiddels de negatieve PvdA ideeen daaromtrent ook is kwijt is geraakt.

  reageer
 • Jacob

   

  Wanneer van eenieder binnen een fractie verwacht wordt hetzelfde stemgedrag te vertonen, dan is 1 afgevaardigde per fractie voldoende. Als iets on Nederland op democratie gaat lijken, dan gaat het ook meteen mis.

  reageer
 • Piet

   

  Een partij naar jezelf noemen....

  reageer
 • Flevowatcher

   

  Aanwinst! Zo wordt de Lelystadse politiek pas echt serieus genomen! Zijn het de centjes- vergoedingen- , dan is het helemaal erg. En zo wordt LEUC er ook niet leuker op, laat staan betrouwbaarder. Te veel mensen zonder écht hart voor de stad en de behoeften van de bevolking, staan zichzelf te promoten in de Gemeenteraad. Treurige zaak!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert