Straatpraat: Het Rijk moet peuteropvang subsidiëren

FLEVOLAND
Ouders met kinderen in de kinderopvang vinden het jammer dat minister Asscher niet wil overgaan tot een gesubsidieerde peuteropvang van 16 uur per week.

De Sociaal Economische Raad (SER) adviseert alle kinderen tussen 2 en 4 jaar wekelijks vier dagdelen op te vangen.

Volgens de SER komt dat de ontwikkeling van peuters ten goede en levert het ook nog banen op. De minister vindt het te duur. Wij vroegen in Zeewolde hoe jij daarover denkt.

reacties (6)

 • Pzaal

   

  Hoezo druk? Als ik soms jonge moeders zie achter de kinderwagen.. Het enigste waar ze druk mee zijn is hun snert telefoon.. of ze staan erboven te roken., Dat noem ik niet druk maar onverantwoord..

  reageer
 • waar blijft de eigen verantwoordelijkheid van ouders wanneer het kind 4 dagdelen per week al gedropt word. Ben zelf ook moeder en vind de ontwikkeling van mijn kinderen belangrijk. 2 dagdelen per week gaan ze naar de peuterspeelzaal, de andere dagdelen zijn onze verantwording om onze kinderen op te voeden, te ontwikkelen enz. En om over de kosten nog maar niet te beginnen....

  reageer
 • Wouter

   

  Iedere ouder zorgt en betaald voor hun eigen "Jantje Beton". Zo ging dat in de vorige eeuw ook zo. Verder draagt de hedendaagse overheid uit "zelfredzaamheid", dus zelf betalen voor de opvang van je eigen koters!

  reageer
 • Flevoburger

   

  Wij hadden ook wel graag meer kinderen gehad maar vonden het niet verantwoord. ( naast de financiële verantwoordelijkheid) Je kiest zelf voor kinderen en kinderen hebben recht op aandacht van de ouders. Die verantwoording kun en mag je als ouder zijnde niet bij anderen neer leggen........

  reageer
 • Jammer

   

  Als ouder wel de lusten maar miet de lasten? Zo werkt het niet. Denk vooraf graag ook aan de financiële consequenties. Die subsidies zouden dan opgehoest moeten worden door de rest? Waanzin.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • reaguurder

   

  Vadertje staat moet alles betalen. Als men ervoor kiest om kinderen te nemen dient men ook de financiele gevolgen daarvan te dragen. Maar dit is makkelijker natuurlijk.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert