Zeewoldenaar maakt fotoverslag van Duinkerke

ZEEWOLDE
Fotografe Monique Broekhuisen uit Zeewolde heeft een fotoverslag gemaakt over het vluchtelingenkamp in het Franse Duinkerke. De fotografe kon de toestand bij het Franse dorp niet meer aanzien en besloot om in actie te komen.

Met de foto's wil Broekhuisen meer bekendheid krijgen voor het kamp. Volgens haar is het mensonterend wat daar gebeurt. Het vluchtelingenkamp in Calais is bekend en daardoor wordt vergeten dat in Duinkerke ook duizenden vluchtelingen zitten.

Broekhuisen gaat zeker nog een keer terug. Ze is nog aan het bekijken wat voor hulp ze daar kan bieden.

reacties (16)

 • WillemLely

   

  Wat een slecht artikel zeg. Mevrouw zoekt als fotografe zelf aandacht. Ze is nog aan het bekijken hoe ze hulp kan bieden. Als je daar bent geweest, dan weet je dat binnen een uur. Als je daar niet op komt, dan heb je daar nooit meer wat te zoeken. Sensatie-zoekster. Bah.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Dat maakt die fotografe zelf wel uit.

  reageer
 • Jacob

   

  Herkenbaar. Zo zijn er ook vluchtelingen die absuluut naar Nederland willen en niet naar Polen. "Op zoek naar veligheid", aan m'n hoela. Profiteurs zijn het.

  reageer
 • Overtoom

   

  Ik ben als Nederlander woonachtig in de buurt van Grande Synthe en ik heb enkele opmerkingen bij dit artikel. Inderdaad, de mensen leven in schrijnende omstandigheden, maar er wordt hard gewerkt aan een opvangkamp met een capaciteit van 2500 personen, met verwarmde tenten en voldoende sanitair, dat over ongeveer drie weken in gebrui, kan worden genomen. Ik vermeld ook dat de migranten geen gebruik willen maken van de gelegenheid om asiel aan te vragen in Frankrijk. Als ze dat wel zouden willen doen, dan zouden ze elders in veel betere omstandigheden opgevangen kunnen worden. Het probleem is dat de migranten hoe dan ook naar Engeland willen. Ze hebben waarschijnlijk een totaal verkeerd beeld van de manier waarop ze in Engeland verwelkomd zouden worden, mocht het ze lukken het Kanaal over te steken.

  reageer
 • Jacob

   

  Een woordenboek helpt wellicht. Daarnaast zijn de mensen behorende tot beide catagorien uit hetzelfde nest afkomstig en behoren zij tot dezelfde cultuur.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Dnz

   

  Wat ongelooflijke, dure woorden gebruikend geleuter. Deze twee categorien zijn niet met elkaar te vergelijken.

  reageer
 • Hendrik

   

  Zo goed verwoord .. en zo mee eens

  reageer
 • Jacob

   

  Mevrouw Broekhuisen houdt er een cultus op na van iconofilie: De onvoorwaardelijke liefde voor mediagenieke emotionele beelden. Overal ter wereld ziet men dit soort wervende beelden. Het is media manipulatie. Het is commerciële marketing over het vluchtelingenkamp in het Franse Duinkerke. De subliminale perverse boodschap hierbij is: Wij zijn de schuldigen. In plaats van naar Duinkerke terug te gaan kan mevrouw Broekhuisen eens een fotorapportage gaan maken in Keulen van al die westerse vrouwen die op een schandalige wijze door vluchtelingen gemolesteerd zijn. Deze stuitende actie van mevrouw Broekhuisen om het emotionele schuldgevoel van de algemene opinie aan te wakkeren met behulp van foto’s van ‘vluchtelingen’ in een kommervolle omgeving is verwerpelijk. Een morele chantage met als doel ons te weerhouden zich te verdedigen tegen deze invasie.

  reageer
 • Greb

   

  Ik neem aan da mevrouw Broekhuizen weet, hoe alles daar in elkaar steekt. Dus waarom aandacht voor vragen. Ze willen kennelijk niet anders.

  reageer
 • schaapjes

   

  Hoe triest ook het is wel de keuze omdat men daar hoopt nog naar Engeland te kunnen waar werken in de illegaliteit stukken eenvoudiger is dan op continent.

  reageer
 • Nikky

   

  Ze hebben al genoeg bekendheid gekregen met hun agressieve gedrag tegen vrachtwagenchauffeurs. Laat deze mevrouw haar tijd inderdaad beter besteden door mensen te fotograferen die wel bekendheid verdienen

  reageer
 • Wim H.

   

  Gewoon retour eigen land

  reageer
 • Rene

   

  Misschien ook een idee dat ze eens zo veel tijd en moeite investeert in een reportage over Nederlandse bejaarden die beroerd worden verzorgd in Nederlandse verzorgingstehuizen.

  reageer
 • TjakkA.\/\/.

   

  Het is volledig eigen keus, ze hebben al een paar landen doorkruist waar ze recht hadden op bed bad en brood. Door dit soort gedoe krijgen ze het stempel gelukzoekers.

  reageer
 • polderjong

   

  Is zo iets als vrijekeus in het nog vrije westen

  reageer
 • klaas

   

  eigen keus, dacht ik zo. mensen daar kunnen zich aanmelden voor asiel, maar willen enkel naar engeland. iets willen is nog niet iets mogen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert