Fusie Batavialand pas in 2017

LELYSTAD
De fusie-organisatie Batavialand aan de Lelystadse kust komt pas op 1 januari 2017 tot stand. Eind vorig jaar ontstond vertraging omdat de provincie op basis van de bestaande plannen geen subsidie wilde toekennen. Daardoor werd de beoogde fusiedatum van 1 januari 2016 niet gehaald.

In de zondageditie van het tv-programma Over Flevoland Gesproken, zegt gedeputeerde Michiel Rijsberman dat 2016 geen verloren jaar hoeft te worden voor Batavialand, omdat de organisaties op onderdelen al kunnen samenwerken.

Batavialand gaat bestaan uit de Bataviawerf, Nieuw Land Erfgoedcentrum en de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed afdeling scheepsarcheologie.

reacties (9)

 • kustbewoner

   

  BataviaLand is Lucht. Bij opening Erfgoedcentrum aantal geschatte bezoekers 100.000, er komen er nauwelijks 25.000. In de nieuwe toekomstige situatie 300.000 ? Laat me niet schateren ! Gemeente Lelystad steekt er geen geld in . Staat zwart op wit, maar ja je weet het maar nooit. Terug naar het verleden: Splitsing van het Erfgoedcentrum naar een werkelijk POLDERmuseum en een ondezoeksinstituaat SCHF en minder management. Provinciale Saten en Raad van Lelystad blijf ALERT. Batavialand geeft LUCHT.

  reageer
 • Jacob

   

  Ik zegen de dag dat er iemand voor dit programma wordt uitgenodigd die daadwerkelijk ook iets te melden heeft en derhalve geen gedeputeerde of iets dergelijks. Had misschien om het gesprek nog enige inhoud te geven bij de gedeputeerde geinformeerd of de nieuwe BMW's voldoen.

  reageer
 • ViKing79

   

  Helemaal mee eens!

  reageer
 • Wandelaar

   

  Sloop in ieder geval die broodtrommel, en blijf zoveel mogelijk in de karakter van de Batavia. Dan pas heeft het kans op slagen.

  reageer
 • Dirk2

   

  Stoppen deze onzin! Zit niemand op te wachten, hol dossier met veel lucht. Alleen maar baasjes, nul resultaat!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • GD

   

  Geloof me dit is trekken aan een dood paard. Er worden veel mooie woorden gebruikt en beloftes gemaakt maar resultaat blijft keer op keer uit. Veel directeuren, ze doen allemaal hun plasje eroverheen en maken dan weer plaats voor de volgende.

  reageer
 • KC

   

  Is niets en word niets met 20.000 bezoekers voor het Nieuwe Land. Er is geraamd met 300.000 bezoekers, die komen er nooit.

  reageer
 • Kunnen ze nu werkelijk niets anders Bedenken als het ouderwetse concept Batavia,kom eens met wat vernieuwends

  reageer
 • Willem D

   

  Waar om moeten wij meebetalen aan zo iets .als je je broek niet kan ophouden moet je er niet aan beginnen Ik wil ook wel geld krijgen van iedereen om een nieuw auto te kopen

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert