Populieren langs Tussenring gekapt

ALMERE
Ruim 200 populieren langs de Tussenring in Almere worden vanaf maandag gekapt.

De bomen staan er inmiddels dertig jaar en dat betekent dat ze niet meer stabiel zijn en dat er zelfs bij weinig wind takken kunnen afbreken. De provincie Flevoland gaat de bomenrij uitdunnen en weer aanvullen met nieuwe populieren. Dat worden pluisvrije exemplaren.

De werkzaamheden beginnen maandag en duren tot eind februari. Het verkeer wordt in die tijd over één rijstrook geleid. Ook worden verkeersregelaars ingezet.

reacties (7)

 • De ingenieur

   

  Bizar dat men bomen kapt vanwege de pluisjes of blaadjes. Kunnen de mensen helemaal geen natuur verdragen buiten leuke diertjes en plantjes?

  reageer
 • Dick

   

  Heb al eens 30m boom uit een tuin moeten halen. Maar ja, dan doen mensen het zelf he.

  reageer
 • Reptile

   

  Geweldige timing, tenminste een rijstrook afgesloten natuurlijk en ik zag dat de Hogering richting Amsterdam ook afgesloten wordt.

  reageer
 • willem-stad

   

  Gaat het nou om de mogelijk afbrekende takken na 30 jaar van een boomsoort die 200 jaar kan worden of de pluisjes ? Nog eentje ; de boomwortels groeien horizontaal in de drassige polderbodem ,waardoor ze vol in het blad zijnde kunnen omwaaien bij teveel windvang. Pluisvrij of niet. Op de saxofoonweg hebben ze ook in no-time een paar honderd mooie populiers gekapt. Wat een blubberzooi en regenplassen nu (door gemis watername bomen). Jammerlijk uitzicht de eerste jaren.

  reageer
 • Gerven

   

  De bloemenbuurt staat vol er mee. Bomen van 30 meter in een woonwijk? Gr. Gerven

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • michael

   

  het is wel zonde dat er zoveel grote bomen daar gekapt gaan worden, ze staan er wel fraai maar veiligheid is uiterraard ook belangrijk en de gemeente en provincie willen uiteraard niet dat de boel om valt terwijl daar mensen rijden.

  reageer
 • Koos

   

  En nu maar wachten op een reactie van onze kruidenwijkse bomen knuffelaar met tijd teveel...

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert