Files op A6 door nieuwe verkeerssituatie

FLEVOLAND • Ma 25 januari 2016 | 6:40 • Maandag 25 januari 2016 | 6:40
De nieuwe verkeerssituatie op de A6 vlak voor de Hollandse Brug bij Almere heeft maandagochtend flinke vertraging veroorzaakt. Automobilisten moesten op het hoogtepunt van de spits rekening houden met ruim een half uur extra reistijd.

Rijkswaterstaat had al files verwacht omdat automobilisten moeten wennen aan de nieuwe situatie. Rijstroken in de richting van Amsterdam en Hilversum zijn het afgelopen weekend verplaatst, zodat er ruimte ontstaat om de oude Hollandse Brug te renoveren en opnieuw in te richten.

Vooral het splitsen van de rijbanen zorgt volgens Rijkswaterstaat voor verwarring. Deze onduidelijkheid deed zich ook voor toen de rijstroken in de richting van Lelystad werden gesplitst. De nieuwe situatie blijft tot de zomer ongewijzigd. Daarna wordt die nog één keer veranderd. De verwachting is dat aan het eind van dit jaar de definitieve inrichting in gebruik kan worden genomen.

[https://twitter.com/vid/status/691495682339934208]



WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel