Raadsfractie pleit voor zonneveld

NOORDOOSTPOLDER • Ma 25 januari 2016 | 8:34 • Maandag 25 januari 2016 | 8:34
Als de gemeente Noordoostpolder echt energieneutraal wil draaien, is een zonneveld nodig. Dat bepleit de PvdA-GroenLinks-fractie maandagavond in de gemeenteraad.

Zonnepanelen op gemeentelijke gebouwen zorgen volgens PvdA/GL-raadslid Hekkenberg voor 12 procent van het gemeentelijk verbruik. De rest, 3 miljoen kilowattuur, moet volgens hem opgewekt worden door zonnepanelen op een gemeentelijk veld van 3 tot 4 hectare. Waar dat moet worden aangelegd, is nog onduidelijk. Dat zou kunnen bij het windpark, zodat de opgewekte elektriciteit via bestaande grote aansluitingen op het net kan. Maar ook lege stukken industrieterrein behoren tot de mogelijkheden, aldus Hekkenberg.

De aanleg kost volgens de PvdA/GL-fractie rond de vier miljoen euro. Dat kan in tien tot vijftien jaar worden terugverdiend, mede dankzij SDE+-subsidie van het Rijk. Hekkenberg rekent op steun van D66, SP en de Partij voor de Vrije Poldermensen. Dat is nog geen meerderheid in de raad.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel