'Druk op minister over laagfrequent geluid opvoeren'

ALMERE • Ma 25 januari 2016 | 11:43 • Maandag 25 januari 2016 | 11:43
De druk op minister Schultz moet worden verhoogd om met een landelijke norm te komen voor laagfrequent geluid. D66, CDA en PvdA in Almere roepen de gemeenteraad op hierover een brief te sturen naar het ministerie.

Laagfrequent geluid is geluid beneden de 100 Hertz. Het kan worden veroorzaakt door apparatuur of installaties, zoals ventilatoren, verwarmingspompen, liftmotoren en windmolens. Mensen die hiervan last hebben, horen een zoemend, brommend of dreunend geluid. Ook kunnen zij gezondheidsklachten krijgen. Gemeenten kunnen nauwelijks ingrijpen, omdat hierover niets is opgenomen in regels over geluidshinder.

Meer vaart
De minister is bezig de geluidswetgeving te moderniseren en op te nemen in de Omgevingswet. Deze wet wordt waarschijnlijk in 2018 van kracht. Het college van B en W van Almere wil dat afwachten, maar de drie partijen willen dat er meer vaart wordt gemaakt.

Politieke markt
De partijen bespreken hun voorstel volgende week donderdag op de politieke markt. Zij roepen bewoners die last hebben van laagfrequent geluid hun ervaringen te melden bij de raadsleden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel