Aquarius is van predikaat zeer zwak af

ALMERE
De Almeerse school Aquarius is volgens de Onderwijsinspectie niet langer zeer zwak. Dat meldt de school voor voortgezet speciaal onderwijs na een bezoek van de inspecteurs.

Daarmee komt een einde aan ruim vijf jaar toezicht, dat begon in het najaar van 2010. Toen werd de school zwak. Handelingsplannen voor leerlingen konden beter, niet alle leraren waren bevoegd en de schoolgids was niet compleet.

De jaren erna vond de Onderwijsinspectie dat er niet genoeg was verbeterd. In 2014 ging het nog slechter en kreeg de school het stempel zeer zwak.

Aquarius is onderdeel van het Flevolandse Eduvier. Op de school zitten kinderen tussen de 12 en 18 jaar met gedragsproblemen of psychiatrische problemen. Het gaat om praktijkonderwijs maar ook les op het niveau van de theoretische leerweg (TL).

reacties (1)

  • Flevolander

     

    Als je als school niet wordt gefaciliteerd door je organisatie, dan kun je jezelf een slag in de rondte werken, maar daar wordt niemand beter van. Misschien dat de ogen en oren eindelijk zijn geopend bij Eduvier en dat er voor de verandering ook echt is geluisterd naar de roependen in de woestijn. Hopelijk wordt die lijn voortgezet.

    reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert