Waarschuwing voor oplichtingsmail over botsing

FLEVOLAND
De politie waarschuwt voor een oplichtingsmail waarin de geadresseerde verantwoordelijk wordt gehouden voor een autobotsing.

Inwoners van Urk en Lelystad hebben een mail ontvangen waarin staat dat ze een auto zouden hebben aangereden. Ze moeten van de oplichters de schade betalen, anders wordt de politie gebeld. In een bijgevoegde link zouden foto's staan van de schade, maar door het aanklikken van die link kan er een virus op de computer komen.

De politie adviseert de mail direct weg te gooien. De oplichters waren eerder actief in het Overijsselse Borne.

reacties (8)

 • Nastradamus

   

  Even terug mailen dat het geld klaar ligt en dat ze het kunnen komen ophalen, en dan niks geen politie maar een stevig gesprek m..... Overigs die lui mailen vanaf een internetcafe of bibliotheek etc, er valt weinig te rechercheren, je moet ze gewoon geld-geil maken door je zelf achterlijk voor te doen en ze vertellen waar het snoepgoed ligt.

  reageer
 • .\/\/. gebruikt zelden TOR, maar...........

   

  Ja hoor, en het originele IP-adres is 100% zeker de afzender. Droom gerust verder.

  reageer
 • P. Daalemmer

   

  Je kunt heel simpel de verstuurder achterhalen. Kijk in je mailprogramma bij instellingen, stel. Volledige header. in dan zie je waar de mail vandaan komt, inclusief alle tussenstations. Ga dan naar de politie en doe aangifte van poging tot oplichting. Je weet dan waar de mail vandaan komt!

  reageer
 • Miguel

   

  Lol, want die buurvrouw van het "slachtoffer" heeft natuurlijk zomaar het email adres van "jou als doorgereden dader"...? Verder staat er ook niet bij waar en wanneer het gebeurd zou zijn... Wederom zo'n slecht verzonnen oplichtingsmail. Het verbaasd me iedere keer weer dat mensen erin trappen. Beetje logisch en kritisch nadenken mensen (dat doet geen pijn aan de hersenen)!

  reageer
 • berta

   

  Gebeurt door het hele land , wees gewaarschuwd

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Pieter

   

  Dan zal men eerst een dader(s) moeten vinden. En dat is nu net het probleem hier in NL met de politie. Weinig personeel wat kennis van zaken heeft om dit uit te zoeken. Komt door de al de bezuinigingen.

  reageer
 • Piet

   

  Een kleine boete voor een poging tot oplichting is echt wel genoeg. Als het mailtje duizend keer verstuurd is is er sprake van duizend pogingen tot oplichting, en dus kan die boete duizend keer opgelegd worden. Gewoon aangifte doen als je hem ontvangen hebt.

  reageer
 • Pzaal

   

  Ik vind dat er een boete van 10,000 euro ingevoerd mag worden voor dit soort oplichtings praktijken. En voor elke keer dat ze het herhalen een verdubbeling van de huidige.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert