International School Almere wil graag uitbreiden

ALMERE
De International School Almere vraagt de gemeente Almere en provincie Flevoland om hulp om de school uit te breiden. De directrice verwacht dat de school binnenkort het maximum aantal leerlingen bereikt en wil graag uitbreiden.

Het capaciteitsprobleem van de school in Almere wordt veroorzaakt door de aantrekkende economie. Daardoor willen internationale bedrijven zich steeds vaker in en rondom Amsterdam vestigen. De internationale scholen in Amsterdam zelf zitten inmiddels vol en wijzen de expat-kinderen door naar Almere. 

Drie jaar geleden verkeerde de school nog in grote financiële problemen. Er kwamen onvoldoende leerlingen vanuit het buitenland naar Almere om de opleiding te volgen. De school kreeg twee jaar lang zo'n 40.000 euro van de gemeente om de deuren open te houden.


reacties (9)

 • -Z-

   

  Laat ISA lekker bij het bestuur van Het Baken gaan leuren ?! Zolang er met een knipoog en de hand voor het gezicht LETTERLIJK gevist wordt naar leerlingen van draagkrachtige Almeerders is ISA echt niks zuiver genoeg om NOG meer geld in te pompen. Zodra de leerlingen uit meer dan 95% expats-kroost bestaat heeft ISA recht van spreken. Maar de uitbreiding is nodig om de Almeerse leerlingen binnen te boord te moeten houden, niet de nieuwe aanwas van expatkroost !! Laat de gemeenteraad eerst eens kritisch de ingeschreven leerlingenlijsten 2014-2015-2016-2017 doornemen, in plaats van promotionele flauwekul als zoete koek te slikken.

  reageer
 • Dr.Jake

   

  Ik hoor ze nu al om 60.000€ schreeuwen voor/wegens uitbreiding. Wat hebben wij met die (amsterdamse) kleiner ettertjes(volgensCorenDon) te maken ? Laat de ouders de volle mep betalen dan heb je opeens minder aanmeldingen en zit je niet zo(meteen) vol.

  reageer
 • De ingenieur

   

  Op een gewone school heb je al veel kinderen van vele nationaliteiten. Veel ouders vinden de daar aanwezige nationaliteiten niet goed voor hun kinderen. Ze willen wat meer glamour zoals echte Britten, Amrikanen, Fransen, Duitsers alles behalve wat op de gewone school zit.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Je kan het aannemen, maar het is natuurlijk niet zo, en dat snap je natuurlijk ook wel. Het zit 'm in het woord "kreeg" namelijk. Het financiële probleem van ISA is de torenhoge huur van het gebouw.

  reageer
 • Steven Stedenwijker

   

  De gemeenteraad is democratische gekozen en beheert de uitgaven van de gemeentegelden. De gemeente krijgt geld uit veel meer bronnen dan uit uw portemonnee.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Willem D

   

  Dat moeten ze niet aan de gemeente vragen maar aan de inwoners van Almere . Het is namelijk hun geld waar de gemeente mee loop te strooien

  reageer
 • .\/\/.

   

  "Men wilde wel graag naar school met klasgenoten uit alle landen maar dan niet uit bepaalde landen." - kan je dat uitleggen? Overigens lijkt de voorgenomen uitbreiding me eerder een vlucht vooruit; de financiële problemen zijn eerder toe- dan afgenomen.

  reageer
 • peter

   

  Ik neem aan dat die 80000€ weer terug in de gemeentekas zit.

  reageer
 • De ingenieur

   

  Men wilde wel graag naar school met klasgenoten uit alle landen maar dan niet uit bepaalde landen. Is iedereen die toen der tijd (de meesten) niet aan de eisen voldeed al van school af? Dat moet flink wat plaatsen opleveren.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert