Weerwind wil informatie over islamitische sprekers

ALMERE
Burgemeester Franc Weerwind van Almere gaat snel in gesprek met de stichting Dawah Groep uit Utrecht. Ook gaat hij informatie inwinnen over de twee islamitische sprekers die de organisatie heeft uitgenodigd. Dat schrijft hij in een e-mail aan de fractievoorzitters in de Almeerse gemeenteraad.

De Utrechtse organisatie wil zondag in Almere een bijeenkomst houden in TMG Partycentrum met onder anderen de gastsprekers Aboe Suhayb Ahmad Salam en Haitham al-Haddad. De Britse islamgeleerde Al-Haddad is omstreden vanwege zijn extremistische uitspraken. Zo moeten volgens hem afvallige moslims de doodstraf krijgen. Al-Haddad bezocht al twee keer eerder Almere.

Motie over predikers
Weerwind laat de fractievoorzitters weten dat hij zich zeer bewust is van de uitspraak van de raad, die dergelijke bijeenkomsten ongewenst vindt. De gemeenteraad nam in mei vorig jaar unaniem een motie aan die stelt dat de burgemeester de komst van onverdraagzame, salafistische predikers naar de stad moet proberen te voorkomen.

Functionarissen
De burgemeester stelt dat als uit zijn onderzoek blijkt dat de bijeenkomst doorgang kan vinden, hij dan bij de organisatie zal aandringen op openheid en transparantie. Ook wil hij dat de bijeenkomst kan worden bijgewoond door 'functionarissen onder zijn gezag'.reacties (15)

 • .\/\/.

   

  Ja, taalgoochelaar natuurlijk.

  reageer
 • Jan

   

  Maakt niet uit waar ze het proberen, hier in Nederland zijn ze niet welkom! En proberen binnen regels te blijven met die onzin, vergeet het maar, we weten hier allang wat er allemaal achter dat zogenaamde preken schuil gaat.

  reageer
 • Youssef

   

  Bij de les blijven en kijk goed wat reden is!!!!, huurlocatie in Utrecht ging niet door en zij zochten verder naar ander huurlocatie. Zijn niet uitgenodigd door moskeeen in Almere, waarom zouden zijn anders een zaal gaan huren. Zij zijn vrij voor hun achterban een locatie te huren wat is daar mis mee als zij binnen regels opereren, kan ook in Almere of elders.

  reageer
 • Ron

   

  Zou TMG niet aanraden om de zaal hiervoor te verhuren.

  reageer
 • Jan

   

  Meer dan 100% van de mensen? In je vrije tijd ook goochelaar?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jan

   

  Ga jij je vrijheid van meningsuiting maar eens uitoefenen in de landen waar dit soort mafkezen de grootste mond hebben. Kijken hoe lang je nog door mag gaan. Zo zouden we hier ook moeten reageren op dit soort debielen! Constant zeggen wat wettelijk wel of niet kan geeft ze alleen maar speelruimte in een poging onze normen en waarden te ondermijnen. Dus ja, je bent naief!

  reageer
 • Espos

   

  Alleen al het feit dat over zulke figuren nagedacht moet worden is al van de gekke ! Niet toelaten in dit land. Die lui zijn echt van God los ! Over ongelovige honden gesproken !

  reageer
 • .\/\/.

   

  Het is moeilijk om aan te geven hoe intolerant men mag zijn voor de wettelijke grens wordt overschreden. De term 'haatzaaien' is juridisch lastig, en met het verbieden van meningen moet je heel voorzichtig zijn. Ik weet bijvoorbeeld zeker dat mijn mening door velen wordt gezien als die van een 'typische wegkijkende groenlinkse gutmensch', en dat die daarom verboden zou moeten worden...maar dat lijkt mij nogal strijdig met de vrijheid van meningsuiting. Bovendien moet er ook duidelijk aangetoond worden dat die uitspraken ook werkelijk gedaan zijn. Ik wil wedden dat meer dan 100% van de mensen die heel erg tegen die meneer zijn dat alleen maar van horen zeggen heeft. Maar als het waar is wat er gezged wordt moet er duidelijk actie worden ondernomen. Door het OM.

  reageer
 • Jacob

   

  En altijd maar weer de politieke correctheid, de besluitloosheid, het gebrek aan daakracht etc. etc. Zou de heer Weerwind zich ook in gezinsverband zo opstellen voor bedreigende invloeden van buitenaf? Ik zou mij verre van veilig voelen met/bij zo'n vader.

  reageer
 • Ed S.

   

  De vraag is niet of we Haatbaarden moeten weren, het antwoord lijkt mij eenduidig; ja, want ze hebben hier niets zinnigs toe te voegen. Wat wel de vraag is, is waarom zichzelf als normaal en open bestempelende moslimorganisaties telkens weer dit soort omstreden figuren met verwerpelijk gedachtengoed blijft uitnodigen. Dat geeft toch ernstig te denken over hun werkelijke intenties. Geen tolerantie voor intolerantie!

  reageer
 • reaguurder

   

  Dat klopt en dat geeft ook de spagaat aan waarin onze westerse maatschappij zich bevindt. Vraag is alleen of je tolerant moet zijn voor intolerantie? Deze man heeft herhaaldelijk opgeroepen tot de dood van afvalligen, steniging homo's etc etc (gewoon Sharia dus). Is dat wat je wil in je land? Wat is hierop uw kijk, ben benieuwd?

  reageer
 • Freek

   

  Deze haatpredikers weren svp. Vervolgens aanklagen en vervolgen voor het opzettelijk verspreiden van haat.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Toen jij dit schreef hoefde je van tevoren niemand te vragen of dat wel mocht. Zo gaat dat immers met vrijheid van meningsuiting. Dat geldt ook voor ieder ander; onenigheid over standpunten is op zich geen houdbare wettelijke basis voor een verbod. Het gaat erom dat aangetoond kan worden dat de man strafbare feiten gaat plegen.

  reageer
 • reaguurder

   

  De man toont zich een waar volger van Pechtold, zucht..... Neem aan dat onze burgemeester gewoon toegang heeft tot internet? Dan kan hij genoeg filmpjes vinden van deze man.Als hij dan nog niet weet wat voor vlees hij in de kuip heeft. Ongeschikt bevonden, nu al

  reageer
 • Jan

   

  Alleen die poster al, met die franse tekst, hoe weinig respect kun je tonen na de aanslagen in Parijs! Salafisme is het leven? Jaja..

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert