Weerwind wil informatie over islamitische sprekers

ALMERE • Di 26 januari 2016 | 11:20 • Dinsdag 26 januari 2016 | 11:20
Burgemeester Franc Weerwind van Almere gaat snel in gesprek met de stichting Dawah Groep uit Utrecht. Ook gaat hij informatie inwinnen over de twee islamitische sprekers die de organisatie heeft uitgenodigd. Dat schrijft hij in een e-mail aan de fractievoorzitters in de Almeerse gemeenteraad.

De Utrechtse organisatie wil zondag in Almere een bijeenkomst houden in TMG Partycentrum met onder anderen de gastsprekers Aboe Suhayb Ahmad Salam en Haitham al-Haddad. De Britse islamgeleerde Al-Haddad is omstreden vanwege zijn extremistische uitspraken. Zo moeten volgens hem afvallige moslims de doodstraf krijgen. Al-Haddad bezocht al twee keer eerder Almere.

Motie over predikers
Weerwind laat de fractievoorzitters weten dat hij zich zeer bewust is van de uitspraak van de raad, die dergelijke bijeenkomsten ongewenst vindt. De gemeenteraad nam in mei vorig jaar unaniem een motie aan die stelt dat de burgemeester de komst van onverdraagzame, salafistische predikers naar de stad moet proberen te voorkomen.

Functionarissen
De burgemeester stelt dat als uit zijn onderzoek blijkt dat de bijeenkomst doorgang kan vinden, hij dan bij de organisatie zal aandringen op openheid en transparantie. Ook wil hij dat de bijeenkomst kan worden bijgewoond door 'functionarissen onder zijn gezag'.



WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel