LTO: uitbreiding intensieve veeteelt hard nodig

NOORDOOSTPOLDER • Di 26 januari 2016 | 14:36 • Dinsdag 26 januari 2016 | 14:36
De uitbreidingsruimte die intensieve veehouderij in Noordoostpolder krijgt, is gunstig voor mens en dier. Dat vindt Land- en Tuinbouworganisatie LTO.

Volgens Arnold Michielsen van LTO ontkomen de tientallen houders van kippen, varkens en ganzen in de gemeente niet aan modernisering van hun bedrijf. Alleen zo kunnen ze voldoen aan de steeds strengere eisen rond het welzijn van dieren en de uitstoot van schadelijke stoffen. Wie dieren meer leefruimte wil geven of bijvoorbeeld een energie-neutrale stal wil bouwen, moet zijn bedrijf dan ook wel uitbreiden.

Maximale omvang
Tot nog toe lukte dat onvoldoende omdat veel bedrijven al de maximaal toegestane omvang hadden bereikt. LTO is dan ook blij dat de gemeenteraad maandagavond heeft besloten om veetelers onder voorwaarden alsnog te laten uitbreiden.

Provincie moet nog oordelen
Formeel moet de provincie nog instemmen met uitbreidingsplannen van bedrijven. De gemeente verwacht dat dit weinig problemen zal opleveren, omdat de provincie tien jaar geleden al de intentie heeft uitgesproken om mee te werken aan verbeteringen in de intensieve veeteelt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel