Gemeenteraad akkoord met miljoen voor zorgprojecten

LELYSTAD
De gemeente Lelystad trekt een miljoen euro uit voor vijf projecten op het gebied van zorg en welzijn. Het geld gaat onder meer naar het armoedebeleid, het aanpakken van wachtlijsten bij de schuldhulpverlening en passende kinderopvang.

De gemeenteraad heeft ermee ingestemd dat de projecten betaald worden uit het Transitiefonds. Dat is bedoeld om tegenvallers op te vangen die ontstaan door de nieuwe zorgtaken die de gemeente erbij hebben gekregen.

Veel oppositiepartijen vinden dat de projecten uit het reguliere budget hadden moeten worden betaald en dat de reservepot wel erg snel leeg raakt. Vorig jaar werd ook al zo'n miljoen uit het Transitiefonds gehaald. Er is nu nog zo'n 2,5 miljoen euro over. 

reacties (4)

 • frits

   

  Het Transitiefonds wordt op deze wijze misbruikt; het zijn geen onverwachte financiële tegenvallers die gedekt worden. Dat Transitiefonds is bekostigd door zwaar op andere noodzakelijke gemeentelijke taken te bezuinigen; taken, waar nu ook geen geld voor is. Nu wordt het geld er doorheen gejast voor sociaal gehobby, zoals kinderopvang (belachelijk dat de gemeente dit bekostigt; het rijk steekt er ook al kapitalen in, terwijl ouders dit zelf moeten regelen). Het erge voor het armoedebeleid en de schuldhulpverlening is dat het incidenteel geld is, en dat de klap volgend jaar alsnog komt, want dan is er alsnog geen geld meer. Tergelijkertijd wordt er ronduit geld verkwist bij de stichting Welzijn. Had daarop bezuinigd om armoedebeleid en schuldhulpverlening structureel te kunnen redden.

  reageer
 • Flevoburger

   

  Op deze manier krijg eindelijk een keertje het idee dat mijn belasting geld enigszins goed wordt besteed. Het politieke gesteggel uit welke pot dit gefinancierd wordt is dan wel weer kenmerkend voor de politiek. Da's jammer.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Op 1 januari heeft de landelijke overheid een grote hoeveelheid taken over de schutting gekieperd met daarbij de mededeling dat het ook voor minder geld moest. Een ramkoers waar de lokale overheden part noch deel aan hadden. Een beetje tieren op 'het college' is dus niet terecht.

  reageer
 • Dirk2

   

  Ook hier heeft het college de zaken wederom niet op orde!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert