Eigenaar visgroothandel beboet voor kidnapping

URK
De eigenaar van een visgroothandel op Urk moet 10.000 euro betalen voor kidnapping. Dat heeft de rechtbank woensdag bepaald.

Twee zwagers uit Drenthe wilden onder een valse naam een lading vis afnemen. Toen de Urker dit door kreeg, werd één van hen gegijzeld. Hij wilde hen daarmee dwingen om de geleverde vis alsnog te betalen of de lading terug te geven.

Een medewerker van de groothandel zou ook hebben meegeholpen met de gijzeling, maar de rechter vindt dat dat niet kan worden bewezen. Hij is vrijgesproken.

De twee zwagers krijgen voor de oplichting werkstraffen van 100 en 200 uur, waarvan 50 uur voorwaardelijk.

reacties (18)

 • Jaap-jan w

   

  Wat een boosheid hier toch allemaal!

  reageer
 • Knielus

   

  Zo is het ! Al lees je het honderd keer,dan nog blijft het belachelijk dat de jong deze straf krijgt. Nogmaals, zou Gerrit gewoon de heren de vis ter waarde van 20.000 mee laten nemen en het allemaal maar over zich heen laten komen omdat ,, de wet,, dat zegt? Denk dat geen enkele ondernemer dit zou doen en elke kans zou benutten om z'n geld te halen als de politie al weinig echo geeft. Zo had het o.m de zaak ook kunnen beoordelen maar tot ieders verbazing gebeurt dit. Kom nou,.. Vrijheidsberoving ?!

  reageer
 • schaapjes

   

  Belachelijk, natuurlijk strafbaar maar staat het niet in verhouding tot de straf van de oplichters. En hij is al flink getild door die gasten. Kun je nu ook nog eens de overheid sponsoren die je in oplichtingszaken mooi in de kou laat staan.

  reageer
 • TjakkA.\/\/.

   

  Je kent de zaak niet, ja de man is vastgehouden met de opdracht dat zijn compagnon het geld bracht. Hij is niet vastgebonden of iets dergelijks, ze hebben een patatje en snacks voor hem geregeld en het ging om een paar uur en hij zat gewoon in de zaak, hij mocht alleen pas weg als het geld er was. Volgens mij denken mensen dat hij net als Heineken is gegijzeld. Dit is niet het gijzelen zoals de wetgever het bedoeld heeft. Ik verwacht in hoger beroep een mildere straf.

  reageer
 • Hanzz

   

  Schande deze uitspraak ,mijn uitspraak zou zijn : vrijspraak voor de Urker ondernemer en voor de 2 zwagers 20000 euro terug betalen en 10000 euro boete Dit is mijn uitspraak en hier moet u het mee doen

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Peter

   

  50 uur taakstraf voor 20.000 euro buit. Dat is 400,-- per uur. En de overheid vindt het vreemd dat de burger geen vertrouwen meer heeft

  reageer
 • jo jo

   

  De omgekeerde wereld..

  reageer
 • Knielus

   

  Begrijp er geen bal van dat de wet helaas zo is. Ongelofelijk ! Je kan hier een verhaal aan hangen wat je wil over vrijheidsberoving etc maar het is waanzinnig! Elk nuchter mens zou achter z'n eigen 20.000 euro aan gaan !

  reageer
 • Roel

   

  Prima reactie. De rest hier komt niet verder dan het uiten van onderbuikgevoel.

  reageer
 • Moo

   

  De hardwerkende man was al voor 20 000 euro opgelicht Door de 2 zwagers uit Drenthe. ...10 000 euro boete dus voor 30 000 euro in het schip..... ( bron:nos.nl) en de daders een taakstrafje ???? Heel bijzonder !

  reageer
 • Urker Jan

   

  Dacht het niet. Hoe je het wendt of keert, de vishandelaar wordt veel te zwaar gestraft. Voor hem 50 uur plantsoenendienst had toch ook een passende sanctie geweest? Maar de rechtspraak is Nederland is al heel lang "van het pad af." En kan op steeds minder draagvlak in de samenleving rekenen. Heel spijtig maar wel de realiteit.

  reageer
 • Gerrit2

   

  Gijzeling is vrijheidsberoving! Daar wil iedereen in Nederland zwaar aan tillen, dus de rechtspraak ook, vandaar. Eigen rechter spelen mag ook al niet, vandaar. Oplichten ook niet, maar daar gaat het materiële zaken en daar gelden andere normen, vandaar. Lees eens wat na, luister goed naar de motivering van de uitspraak en je geeft opeens andere reacties.

  reageer
 • TjakkA.\/\/.

   

  Het rechtssysteem kunnen we beter linkssysteem noemen.

  reageer
 • Rob

   

  Die hardwerkende man was al een hoop geld kwijt Doordat hij opgelicht was. En wat zegt de rechter, kom dan krijg je er nog eens 10.000 euro bij. Waar zijn we in Nederland toch mee bezig. Diep en diep triest

  reageer
 • mike

   

  Dus deze twee mannen uit Drenthe kunnen dit blijker gewoon doen. De reactie van de eigenaar is natuurlijk niet goed. Maar als hij naar de politie was gegaan was er helemaal niks gedaan. Kijk maar eens naar het programma 'Opgelicht' daar kan je ook zien dat dit soort mensen gewoon jaren lang hun gang kan gaan. En idd het is de omgekeerde wereld.

  reageer
 • Urker

   

  Wordt zo langzamerhand tijd om de opleiding tot rechter drastisch aan te passen, lijkt me..... #absurd

  reageer
 • Pietje puk

   

  Het lijkt de omgekeerde wereld wel

  reageer
 • Dreontenaer

   

  Jatten = taakstraf achter je centen aan gaan = boete betalen

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert