Debat: "Almere in 2040 wijk van Amsterdam"

FLEVOLAND
Een debat over de toekomst van de regio Amsterdam wordt donderdagavond vanaf 19:10 uitgezonden bij Omroep Flevoland. Het debat is georganiseerd door RTV Noord-Holland.

De centrale vraag is hoe de metropool met Almere, Haarlem en Zaanstad er in 2040 uit moet zien. De centrale thema's zijn bouwen, bereikbaarheid en duurzaamheid. Een gedachte zou kunnen zijn dat Almere in de toekomst een wijk van Amsterdam is.

Onder andere hoogleraar Zef Hemel van de Universiteit van Amsterdam komt aan het woord. Hij verwacht dat het inwonersaantal van Amsterdam en omgeving meer dan verdubbelt. Ook wethouder Tjeerd Herrema van Almere praat mee over de toekomst.

reacties (6)

 • -Z-

   

  Jammer dat daar altijd ''deskundigen'' pver mogen praten zonder zinnige discussie met hen die gemotiveerd een ander idee hebben. Deze mensen geloven stuk voor stuk in hun Self Fullfilling Profecy, ze vertellen niks anders dan de bekende artist impresions proberen te laten zien. Opsmuk, blabla en een vet salaris. Echt, stedenbouw, planologie, het zijn werkvelden waar de grootste idioten in kunnen slagen.

  reageer
 • -Z-

   

  Ach jee, en meneer predikt normaal gesproken Almere de hemel in ... Maar fijn om te weten, kun je dat niet versnellen ?

  reageer
 • Hannes

   

  Welke WTC wordt er dan gesloopt, Dus Amsterdam - Almere. We gaan ervoor. Kijk eerst eens hoe we het kunnen volbrengen tot 2025. Gewoon goed samenwerken met de nieuwe technologie. Zegt veel meer.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Tegen die tijd ben ik deze regio al ontvlucht.

  reageer
 • Piet

   

  Ze willen dus de bestaande situatie formaliseren. Van mij mogen ze.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Tim

   

  Lelystad valt net zo goed onder diezelfde regio. Beetje oud kaartje dit...

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert